LIČKI  OSIK- Protekloga vikenda  u  Osnovnoj školi „dr. Franjo Tuđman“  održana je CAP edukacija (Child Assault Prevention), u organizaciji Udruge roditelja „Korak po korak“ iz Zagreba. Ovaj jedinstveni program sprečavanja napada na dijete sveobuhvatan je i slojevit, vrlo učinkovit, a  osmišljen  je u SAD-u gdje se kroz radionice za djecu, te predavanja za osoblje škole i roditelje pokušava djecu zaštititi i educirati ih kako se obraniti i kome se obratiti za pomoć. Program je verificiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i provodi se u cijeloj Hrvatskoj.  U Ličko – senjskoj županiji CAP program je prisutan već 10 godina kada su se educirale prve CAP – pomagačice Vesna Orešković i Lidija Bregant Jelić, koje provode ovaj program, kako u svojim školama, tako i diljem županije.

Sadašnja edukacija, u potpunosti potpomognuta sredstvima Grada Gospića, uspješno je educirala 21-og novog CAP- pomagača iz OŠ dr. Jure Turića- Gospić, OŠ dr. Franje Tuđmana -Lički Osik, OŠ dr. Ante Starčevića-Pazarište- Klanac, OŠ Anž Frankopan-Kosinj, OŠ Lovinac, te Društva Naša djeca Grada Gospića. Trenerice edukacije bile su Dijana Toljanić i Vesna Orešković.

Kako je ovoga puta bilo na radionici? U ugodnoj radnoj atmosferi prepunoj razgovora, podjele iskustava i dobre, entuzijazmom „nabijene“,  pozitivne klime. Sve okončalo   druženjem i  podjelom potvrdnica, uz slogan ovoga projekta i prava djece: „Sigurni, jaki , slobodni.“

L.B.J.