Naslovnica Otočac Sinoć održano snimanje emisije “Lijepom našom” u Otočcu

Sinoć održano snimanje emisije “Lijepom našom” u Otočcu

15

Sinoć je u Školsko športskoj dvorani u Otočcu održano snimanje glazbeno-scenskog spektakla ” Lijepom našom” . Sportska dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, prodano je 1200 ulaznica po cijeni od 20 kuna koje idu u humanitarne svrhe, dok je u dvorani bilo puno više posjetitelja i gledatelja.

Snimanje je bilo za dvije emisije koje će se prikazivati na HRT-u i to prva 17.prosinca, a druga na sam Badnjak 24.prosinaca pa svi koji nisu bili ili nisu mogli doći do karata biti će im omogućeno da vide nastup brojnih KUD-ova i poznatih estradnih zvijezda.

Pozdravni govor održao je gradonačelnik Otočca Mario Barković koji se je zahvalio voditelju i uredniku emisije “Lijepom našom” Branku Uvodiću i poklonio mu kuterevsku tamburicu dangubicu.

Za drugu emisiju pozdravni govor je imao župan Ličko-senjski Milan Jurković ( novoizabran za saborskog zastupnika) koji se zahvalio Uvodiću i cijeloj ekipi što su ponovno došli u Otočac i to u kratkom roku, drugi put.

Nastupili su poznata imena i kulturno-umjetnička društva iz županije Ličko-senjske a i šire.

Sudjelovali su : FD ”Otočac”/ KUD ”Vrilo” / KUD ”Brinje” / KUU ”Gacka” / MVS ”Bukači” / klapa Senjkinje / klapa ”Vinčace” / Plitvički bećari/ Ličke drvosječe /Tamburaši za dušu /Trio Marinero / Željko Tomljenović/Milijan Knežević/Jandre Rukavina /Kemal Monteno / Duško Svilar/ Duško Kuliš/ Boris Ćiro Gašparac /Željko Bebek /Jasna Zlokić/ Mate Bulić/ Boris Ćiro Gašparac.

Veliki pljesak dobio je mladi pjevač Duško Svilar iz Subotice, klapa MUP-a RH i grupa Trio Marinero.

Spektakl za pamćenje, i poziv svima da ga pogledaju na HTV-u.

( BIB )

15 Komentari

 1. od kuda novci za plaćanje tog spetakla ? Koliko je to koštalo ??? Puno je gradova u Slavoniji odbilo ponudu HRT za snimanje jer su cijene strašno velike.
  Može li se Uredništvo portala portuditi da nam sazna koliko je grad ili županija to platili ???

 2. “Veliki pljesak dobio je mladi pjevač Duško Svilar” ??? pa zapitajmo se zašto, uz toliko naših kvalitetnih pjevača, dovode Dušane u izvorne hrvatske emisije…E, Uvodiću, Uvodiću…

 3. Bas tako Ivona, ali i nesto drugo sto sam primjetio, recimo kad se u Slavoniji snima onda su samo slavonci zastupljeni sa tamburicama preko 90%, a ovo vec treci put se snima u LS Zupaniji i svaki put bude vise okolnih grupa, klapa pjevaca nego iz same zupanije. Pitam se sto ima traziti tu Kemal Monteno, Dusko Kulis, Ciro Gasparac itd. Nije da nekoga guram naprijed, ali recimo dali nije grupa “Narodni dar” zasluzila da bar jednom sudjeluje, toliko su popularni ali za njih nema mjesta. No ubjedjen sam da to Branko Uvodic “uvodi” po svom nekom kriteriju i gleda za svoj dzep, a drugi mu se dodvaraju. Stvarno bi trebao ispitatz koliko kost taj spektakl i tko finacira sve to?

 4. Crni, definitivno se slažem s tobom!! Narodni dar je zaslužio da nastupa jer je najpopularnije lička grupa…sve je to politika gospona Uvodića!!!!!

 5. podrška Narodnom daru… i pustite podobnost, nepodobni danas, sutra će vladati .djela govore više od njegovih/njihovih poznanstava… a i kad znam tko suodlučuje tko nastupa, sve se izkristalizira

 6. A što reći, žalosno da se i u glazbene emisije mora preko veze!
  Ako je itko zaslužio da nastupa u ovakvoj emisiji su upravo dečki iz Narodnog dara.. Jer, realno gledajući najpopularnija je lička grupa…žalosno da ličke pjesme pjevaju osobe koje nemaju veze sa Likom, a grupe poput Narodnog dara nisu podobne za Uvodićev “showu”. da ne bi netko pomislio da navijam samo za Narodni dar 🙂 mislim da je i mladim dečkima iz sastava “Razbijači čaša” bilo mjesto tamo.. I sigurna sam da bi oni, kao i Narodni dobili još veći pljesak nego neki Dušani, ili tko već!!!

 7. odlucuje lepa brena da “peva”njen štićenik iz subotice,narodni dar je nepodoban,bravo,,,,,,

 8. Emisija kao emisija već je davno potrošena, kao i svi glazbenici koji su bili u Otočcu a odluku ne donosi Branko Uvodić nego naši “dragi” političari. Pa zar vam već nije jasno tko kod nas odlučuje o svemu.

 9. da… ma mislim, ubi nas političko miješanje u društvena događanja. praktički se ništa nije ni odradilo bez njih, i oni misle da ništa niti ne može………. Razbijači čaša nisu mogli jer nemaju još onu dozvolu ZAMP-a… šteta, ali bit će oni!

 10. Hvala svima koji su omogućili da Lijepom našom dođe u Otočac, nije to samo promocija Gacke doline nego cijele Like i šire….

 11. Nemojmo pitati od kud novac za ovako nešto. Lika je uvjek dala i kad nije imala!

Comments are closed.