Sinoć u Senju svečano obilježena 28. obljetnica osnutka GO HDZ-a Grada Senja

Sinoć je u Pučkom otvorenom učilištu Milutina Cihlara Nehajeva u Senju svečano obilježena 28. obljetnica osnutka Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Grada Senja koja je okupila brojne članove, uzvanike i dužnosnike. Obljetnici su nazočili Darko Nekić, povjerenik ŽO HDZ Ličko-senjske županije i osobni izaslanik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, član Predsjedništva HDZ-a i župan Ličko-senjske županije Darko Milinović, saborski zastupnik Marijan Kustić, Ante Žarkov, jedan od utemeljitelja i prvi predsjednik HDZ-a Grada Senja, predsjednici gradskih i općinskih organizacija HDZ-a Ličko-senjske županije te brojni drugi uzvanici i članovi stranke.

Prisutnima se uvodno obratio domaćin, predsjednik GO HDZ Senj i gradonačelnik Grada Senja Sanjin Rukavina koji je podsjetio prisutne na datum 04. ožujka 1990. kada se u Senju osnivao HDZ i kada je 19 Senjana pokazalo iznimnu hrabrost i osnovalo inicijalni odbor za osnivanje stranke te se poimence prisjetio svih osnivača i zahvalio im jer su označili početak pobjedničke povijesti. Zahvalio je i svim dosadašnjim predsjednicima GO HDZ Senj i svim organizacijama stranke, mladeži, organizaciji žena, te svim članovima koji su svojim trudom i zalaganjem doprinijeli rezultatima stranke, istaknuo odlične rezultate koje je GO HDZ Senj postigao na lokalnim izborima, te zaključno naglasio da HDZ-ova snaga ne leži u pojedincu te da su HDZ hrabrost i jedinstvo GO HDZ Senj učinili nepobjedivim.

Nastavak ispod oglasa

Skupu se zatim u emotivnom govoru obratio i jedan od osnivača i prvi predsjednik GO HDZ Senj Ante Žarkov koji je istaknuo da su oni svojim činom doprinijeli podizanju nacionalne svijesti koja u Gradu Senju nikada nije bila dvojbena.

Darko Milinović u svom se govoru također zahvalio utemeljiteljima te podsjetio na vrijednosti koje njeguje HDZ od osnutka do danas, njegovu snagu u najtežim trenutcima i naglasio da je HDZ jedini jamac zaštite vrijednosti koje ovu stožernu stranku i danas čine najjačom strankom u Republici Hrvatskoj.

Saborski zastupnik Marijan Kustić uvodno je također zahvalio utemeljiteljima i hrvatskim braniteljima, naglasio da GO HDZ od samog početka pokazuje dobar i kontinuiran rad što najbolje pokazuju rezultati jer Senj danas jedini u Županiji ima gradonačelnika iz redova HDZ-a te istaknuo da ga veseli što kroz funkciju saborskog zastupnika koji su kako je naglasio na svojim funkcijama kako bi pomagali županijama i gradovima iz kojih dolaze, i može i želi pomoći i Gradu Senju te istaknuo vjeru da će se dobri rezultati nastaviti i dalje.

Zaključno se nazočnima obratio i Darko Nekić koji je prenio pozdrave predsjednika HDZ-a gAndreja Plenkovića čiji je osobni izaslanik, ali i pozdrave glavnog tajnika stranke Gordana Jandrokovića koji je izrazio žaljenje jer nije osobno mogao biti prisutan i pozdraviti skup. Nekić je naglasio da je jako ponosan što HDZ GO Senj nije izbrisala niti jedan dio svoje povijesti jer su na fotografijama prezentacije prikazane na skupu zastupljene sve generacije, od 1990 do 2018, prisjetio se svih onih koji večeras nisu sa prisutni i kojima je jednako kao i utemeljiteljima potrebno odati počast za sve što su učinili kako za HDZ Grada Senja tako i HDZ na nacionalnoj razini. Podsjetio je i da je u Senju HDZ od 28 godina obnašao vlast 24 godine, na sve dobre i brojne projekte, prisjetio se danas pokojnog bivšeg gradonačelnika Grada Senja dr. Davora Biondića i svojeg mandata kao gradonačelnika Grada Senja. Podsjetio je i da je HDZ, što se tiče nacionalne razine realizirala pobjednički Domovinski rat i utemeljenje države, uvela Hrvatsku u vijeće Europe, NATO i EU te realizirala sve strateške nacionalne projekte te naglasio da su slijedeći strateški ciljevi jačanje gospodarstva i demografski razvoj Republike Hrvatske na čemu aktivno radi i aktualni predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković.

L.O.