Na drugoj održanoj sjednici Biskupijske sinode Gospićko-senjske biskupije održanoj jučer u Pastoralnom centru župe Lički Osik. Rad sjednice otvorio je, s uvodnom molitvom, gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić.

Pozdravio je prisutne  i predao riječ mons. Marinku Miličeviću koji je u ime Povjerenstva za Biskupijsku sinodu predstavio dnevni red i pozvao Draženu Rupčić, mag. theol. i vlč. Josipa Tomljenovića koji su, provodeći anketu na pitanja: Tko je zajednica u našoj župi? Tko je odvojen od župne zajednice?

Drugu temu, prema Pripremnom sinodalnom dokumentu, „Slušanje“ pripremio je i izložio preč. dr. Richard Pavlić, župnik u Senju sa svojim članovima. Napomenuo je: ako pogledamo širi kontekst – Vademecuma  možemo primijetiti logičnu povezanost tema, osobito prve tri:  suputnici, slušanje, govoriti jasno i uzeti riječ.

-Biblija nam daje mnoštvo poticaja na slušanje. Slušanje je prvi korak, ali ono iziskuje otvoren um i srce, bez predrasuda, naglasio je preč. Pavlić dodavši kako dar govora i slušanja spada na čovjekovu temeljnu sposobnost komunikacije. Biskup Križić naglasio je da nakon detaljnije analize trebamo ići prema konkretnim odgovorima.

L.O./GSB