Sječa šume uz granicu na čekanju; čekaju se dozvole resornih Ministarstava

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisrea Turković je, između ostaloga, prigovorila Miloradu Dodiku iz Republike Srpske što tijekom svojega posjeta Hrvatskoj nije postavio pitanje o sječi šume s hrvatske strane granice.

Budući da je Republika Hrvatska ovaj zahvat na terenu poduzela na svojem teritoriju, ostaje pomalo čudno zanimanje ministrice Turković oko nečega što smo poduzeli na svojem teritoriju. Za podatke smo se zanimali u Hrvatskim šumama, izvršiteljima sječe šume uz Banditerovu granicu podno planine Plješivice. Voditelj Uprave šuma Gospić Mario Stilinović pojasnio nam je trenutno stanje na terenu.

Nastavak ispod oglasa

-Do sada je očišćen područje  na oko 2,5 km duljine, a prema planu radovi će se odnositi na još toliko terena. Trenutno čekamo dozvole da bismo nastavili s poslom koji će se protezati do vrha planine Plješivice, odnosno linijom državne granice, definirao nam je voditelj UŠP Gospić Mario Stilinović.

Od pripadnika Pogranične policije Korenica i nekolicine šumskih radnika doznajemo kako je s toga područja izvučen tek dio posječenih stabala. Za nastavak radova čekaju se dozvole resornih Ministarstava. Također doznajemo kako su izvršeni radovi na tzv. čistoj sječi šume znatno  olakšali nadzor državne granice, što je i bio krajnji cilj ovoga zahvata na terenu.

M.S.