Sjećanje na žrtve sela Ribnik

U Ribniku su se tijekom rujna 1991. godine vodile žestoke borbe hrvatskih branitelja protiv paravojnih bandi tzv. Martićeve milicije. Ribnik je uz Bilaj bio tjedan dana u potpunom okruženju, ali se nikada nije predao. Žrtava II. svjetskog rata i poraća te Domovinskog rata prisjetili su se i ove godine članovi obitelji poginulih, dragovoljci, predstavnici lokalne samouprave, mjesnog odbora i mještani.

Komemoracija je započela u Mjesnom groblju polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod zajedničkog križa. Poginulim i ubijenim Ribničanima počast su odali članovi obitelji, izaslanstvo udruge dragovoljaca, udovica poginulih hrvatskih branitelja, dok je izaslanstvo Grada Gospića i Ličko-senjske županije predvodio gradonačelnik Petar Krmpotić u društvu zamjenika Ivana Biljana i predstavnika Županije Stipe Mudrovčića, kao  i članova Mjesnog odbora Ribnik.

Nastavak ispod oglasa

Komemoracija je potom održana kod spomenika  žrtvama komunističkog totalitarizma, nedaleko  od crkve Sv. Petra i Pavla. Riječi molitve predvodio je bilajski župnik vlč. Zlatko  Sušić koji je potom predvodio i svetu misu za sve ubijene i poginule domoljube i hrvatske branitelje s tog područja.

H.J.