Sjednica Vijeća za prevenciju Grada Senja

U Uredu senjskog gradonačelnika Darka Nekića održana je sjednica Vijeća za prevenciju Grada Senja na kojoj je između ostalog načelnik Policijske postaje Senj Mario Jančić podnio izvješće o sigurnosnom stanju u gradu Senju za proteklo razdoblje u ovoj godini uključujući i prosinac 2012. godine.

 Izvijestio je kako je policija počela provoditi i određene akcije vezane za zadržavanje djece vani nakon 23 sata.

Nastavak ispod oglasa

Načelnik Jančič također je upoznao prisutne s prijedlogom policijske biciklističke ophodnje u gradu Senju. Riječ je o pilot projektu koji je provela Policijska uprava Zadar, a koji se u ljetnim mjesecima, za vrijeme turističke sezone, pokazao vrlo funkcionalnim. Također je predložio da se u Senju postavi video nadzor radi lakše evidencije i praćenja raznih prekršaja. Gradonačelnik Nekić je podržao taj prijedlog i rekao kako će Grad Senj pomoći pri kupnji kamera istaknuvši vrlo dobru suradnju Grada i policije.

Prema riječima načelnika PP Senj, u sklopu projekta „Manje oružja, manje tragedija“ uskoro se namjerava početi s provođenjem pojačanih mjera dobrovoljne predaje oružja, a više informacija moći će se dobiti putem emisija Radio Senja.

A.P.