GOSPIĆ – Na drugoj sjednici Gradskog vijeća Grada Gospića novog saziva koja je po prvi puta održana u popodnevnim satima oporba je zasipala vladajuće primjedbama. Na samom početku sjednice vijećnik Karlo Starčević izrazio je nezadovoljstvo izvješćem o prošlogodišnjem proračunu, dok je Nikola Maras zatražio da se na sjednicama uvede točka razno.

Na Aktualnome satu vijećnik Ernest Petry postavio je pitanje vladajućima kada će biti popravljena ograda na  mostu rijeci Novičici, osim toga Petriya je zanimalo zašto je Grad tiskao pozivnice za Dan grada na kojima stoji da se obilježava 20 godina grada Gospića. Na ta pitanja mu je odgovorio gradonačelnik Krmpotić kazavši kako je sanacija ograde na mostu predviđena za subotu kada je radna akcija, te kako se zbog vodostaja rijeke nije bilo moguće izvaditi kovanu ogradu i to kako će ona biti sanirana prije Dana grada. Vezano uz pitanje o dizajnu pozivnica za 20. godina Grada Gospića Krmpotić je kazao kako se to odnosi na dan osnutka Grada kao institucije.

Vijećnik Maras koji je slikama ilustrirao deponije smeća pitao je kada će biti sanacija istih, te je tražio da mu se dostave troškovi automobila, mobitela i enc uređaja po svakome zaposleniku Grada. Odgovor oko troškova vijećnici će dobiti na sljedećoj sjednici. Marijana Rogića ispred koalicije HSP, HSLS i nl Karla Starčevića je zanima je li se naplaćivalo vješanje izbornih plakata na žice po gradu i kako zamjenik gradonačelnik iz prošlog mandata Đorđe Gvozdić još uvijek koristi službeni automobil. Na ta pitanja mu je odgovorio gradonačelnik Petar Krmpotić koji rekao kako je za postavljanje izbornih plakata na žice bila potrebna samo suglasnost, te kako je Gvozdiću već upućen poziv da vrati službeno vozilo. Andriju Benkovića je zanimalo kada će se na Korzo uvesti red u prometu, kao i uređenje Mlinarske ulice i ulice Katarine Zrinske u kojoj kako Benković kaže ljudi u zimskom periodu „gacaju“ u blatu. Na pitanja mu je odgovorio pročelnik Pavelić koji je kazao kako je napravljen plan uređenja ulica, ali kako će s uređenjem Mlinarske biti problema jer je ona i kuće u njoj u prvoj zoni zaštite, a tome odlučuju konzervatori. Pitanja je postavio i  Karlo Starčević kojeg je zanimao loš odnos prema mjestu iz kojeg dolazi, gdje je problem javna rasvjeta i vodoopskrba. Na pitanje mu je odgovorio gradonačelnik Krmpotić koji je rekao kako je pazariško područje dobro opskrbljeno rasvjetom, i to da se radi na novim nalazištima vode.

Nakon Aktualnog sata na redu je bila rasprava o izvršenju gradskog proračuna za 2012. godinu. Lanjski proračun je iznosio nešto više od 58 milijuna kuna, dok su rashodi bili 54 milijuna kuna.

Povodom Dana grada javna priznanja Grada Gospića dobiti će OPG Kolačević (za izniman doprinos proizvodnji i preradi poljoprivrednih proizvoda, te održivosti ruralnog prostora), Alen Zorić (za izniman doprinos u društveno humanitarnom radu na području zaštite i spašavanja) i  Udruga roditelja djece s poteškoćama u Razvoju Pčelice.
Javno priznanje “Nagrada grada Gospića” dodijeliti će se kadetima Nogometnog kluba Croatia iz Ličkog Osika za osvajanje II. Hrvatske nogometne lige Jug (skupina Zadarska) u konkurenciji 16 klubova.

L.O.