U ovo korona-vrijeme i ograničenog kretanja i aktivnosti u mnogima od nas probudile su se neke stare, već zaboravljene strasti. Netko se sjetio neke stare, dobre knjige koju bi valjalo ponovno pročitati, filmoljupci su pronašli već pregledane i zaboravljene filmske klasike, slušala se dobra glazba… Mnogi su se prisjetili nekadašnjih hobyja. Uglavnom, svako zlo za neko dobro jer se duhovna pustinja nastojala obogatiti na bilo koji način.

Pasionirani sakupljači svega i svačega prisjetili su se svojih starih navika. Pronašli su zbirku značaka, filatelisti su opet počeli pregledavati marke, kolekcionari starih stripova su sa tavana skinuli kutije pune starih, ali vrijednih crtanih romana.

Veliki i mali počeli su se opet okupljati oko zbirki modela automobila. Bogat je čovjek koji ima 50-ak modela automobila ili 20-30 minijatura motocikla. Uz pripadajuće registre. Pri tome ne mislimo na materijalnu stranu bogatstva. Siromaštvo duše ne mogu kompenzirati niti sva blaga ovoga svijeta jer uza sav standard i novac krkan ipak ostaje-krkan!

M.S.