Skandal i velika sramota: Gradonačelnik svoju firmu prijavio u Zagrebu. Ima li tu mogućeg kriminala?

Iz jednog pitanja sa današnjeg Aktualnog sata Gradskog vijeća vidljivo je da Gradonačelnik izbjegava plaćati porez u Gospiću, da je gasio svoje firme te postoji sumnja da je na taj način izbjegavao platiti porez, što će se uskoro otkriti. Sramotno je da gradonačelnik jednog grada ima prijavljenu  firmu u drugom gradu. Svi se pitaju ima li tu primjesa zataškavanja ili kriminala jer je navodno neke svoje firme koje su bile u blokadi gasio i prijavljivao u Zagreb. Vrijeme će pokazati ima li tu primjesa nekih nečasnih radnji.

Gradonačelnik krši Zakon

Nastavak ispod oglasa

Jedno od aktualnih pitanja se odnosilo na sukob interesa. Zašto nije prenio svoju firmu na druge osobe samo je poznato gradonačelniku? Starčević se poziva na Zakone, a svojim primjerom pokazuje da svjesno krši zakon. Možda je to i razumljivo jer on kada se stvarala Hrvatska bio je u Munchenu ili kako neki nazivaju „Munchen bojnoj“.

Zašto je gradonačelnik ponovno lagao?

Danas je na Akutalnom satu otkrivena još jedna od brojnih laži gradonačelnika gdje je vidljivo da gradonačelnik posluje sa NP Plitvička Jezera, čiji je osnivač Vlada RH.

Na zadnjem Aktualnom satu citiramo gradonačelnik je rekao :“Ne poslujem sa državom“! Danas je i ta laž razotkrivena te dokumentirano da je gradonačelnik i u tom slučaju lagao.

Gradonačelnik ne koristi službeni automobil grada kako bi pogodovao svojoj firmi i plaćao manji porez

Na Aktualnom satu postavljeno je i pitanje korištenja automobila gradonačelnika.  I tu se htio pokazati da je lažno pošten. Isitna je očito sljedeća: koristi službeni automobil firme kako bi izbjegao plaćanje poreza jer troškove svog službenog automobila prikazuje kao trošak firme. To je istina jer korištenje službenog automobila Grada njemu ne odgovara budući bi u tom slučaju morao plaćati veći porez državi. To se inače zove kriminal!!!

Lagao je i studentima

Kako se bliži kraj godine postaje sve jasnije kako studenti neće dobiti Proračunom utvrđene stipendije budući da se gradonačelnik nije udostojio raspisati natječaj za dodjelu stipendija iako su Proračunom Grada Gospića za 2017.godinu osigurana sredstva za stipendiranje.

Gradonačelnik se odlučio za populistički pristup pa je tako dio svoje naknade ( koju, vjerovali ili ne,  ipak prima ) odlučio podijeliti studentima, naravno po njegovom izboru i samo njemu poznatim kriterijima.

Uistinu pohvalno, iako bi još pohvalnije bilo da  „socijalno“ deklarirani gradonačelnik i veliki poduzetnik i privatnik, stipendije daje iz zarade svoje privatne firme.

L.O.