Iako zadnjih mjesec dana Ličko-senjskom županijom, posebice Velebitom, haraju požari te su stotine vatrogasaca danonoćno na terenu kako bi se požari stavili pod kontrolu i tako se spasilo što se može, isto nije ni malo zabrinulo gospićkog gradonačelnika Karla Starčevića. Ne da se nije sjetio i obišao vatrogasce na požarištima, po našim saznanjima, već se je odlučio na smjenu zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Gospić, inače dugogodišnjeg i uzornog vatrogasca Željka Došena.

Da je tome tako dalo se naslutiti još na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća kada je od strane gradonačelnikovih vijećnika izveden sramotni napad na zapovjednika JVP Gospić koji se je tada tek vratio sa uzavrelih požarišta Dalmacije, braneći Split i okolicu sa svojim kolegama, riskirajući svoje živote.

Iako su Gradski vijećnici izglasali izvješće o radu Javne vatrogasne postrojbe Gospić, gradonačelniku to očito ne znači ništa. Da bi sproveo svoj sramotan naum gradonačelnik je trebao i pomoć novopostavljenog Upravnog vijeća. U UV je instalirao tzv. nezavisnog vijećnika Josipa Župana i Lavoslava Vukelića koji su morali odraditi prljavi posao. Razlog svemu? Došen je predsjednik MO Smiljan i član Hrvatske demokratske zajednice, a gradonačelnik je predmetno mjesto sigurno obećao nekom od svojih uhljeba. Biti će svakako zanimljivo vidjeti ime novog zapovjednika. Dok pišemo ovaj tekst, zapovjednika JVP Gospić Željko Došen sa svojim ljudima gasi nove požare na Velebitu.

L. O.