Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović uskoro će svoj Ured premjestiti u Ličko-senjsku županiju, odnosno u Gospić, a domaćin će joj biti župan ličko-senjski dr. Darko Milinović. Povodom toga, danas je župan održao radni sastanak sa načelnicima i gradonačelnicima, odnosno njihovim zamjenicima  s područja  županije kako bi se dogovorili o programu posjete Predsjednice. Na početku sastanka župan je još jednom čestitao svim izabranima i izrazio uvjerenje da će svi zajedno raditi na boljitku Ličko-senjske županije.

Suglasnost na sastanku

Na sastanku je dogovoreno niz stvari uz punu suglasnost svih nazočnih. Ono što je skandalozno i ne priliči kulturi dijaloga i uljuđenog ponašanja je odbijanje predstavnika Grada Gospića i Otočca da se pojave na radnom sastanku.

Župan je u petak odgodio taj sastanak jer nije dobio informaciju iz Otočca i Gospića hoće li se pojaviti. Iz Otočca je odmah javljeno da nitko nema namjeru  doći, a o Karlu Starčeviću, gradonačelniku sjedišta županije i ignoriranju ovog sastanka ne treba trošiti riječi.

Svi sudionici sastanka su izrazili zadovoljstvo posjetom Predsjednice Republike, a što ta posjeta može donijeti promociji općina, gradova i županije nije potrebno objašnjavati.

Starčević i Kostelac neciviliziranim ponašanjem  sramote svoje gradove

Kako  su odbili sudjelovati na sastanku župan će na radni sastanak pozvati  predsjednike Gradskih vijeća ta dva grada kako bi razgovarali o istome.

Na današnji radni sastanak župan nije pozvao predsjednike Gradskih vijeća ova dva grada kako bi izbjegao mogućnost politizacije jer je poznata činjenica da Starčević i Kostelac nemaju većinu u svojim gradskim vijećima.

Ovo skandalozno, necivilizirano i bahato ponašanje gradonačelnika Starčevića i Kostelca sigurno ne doprinosi razvoju Ličko-senjske županije te šteti ugledu ova dva grada.

L.O.