Neumorna ekipa u Osnovnoj školi “Anž Frankopan” u Kosinju ne mari za štrajk. Tako su se učitelji i stručni suradnici danas stručno usavršavali u sklopu kurikularne reforme “Škola za život”.

Bio je to prvi savjetnički posjet školi u ovoj prvoj reformskoj školskoj godini. Tijekom listopada i studenoga savjetnički posjeti bit će održani u svim hrvatskim školama.

Tatjana Orešković i Gordana Bertović mentorice su “Škole za život” koje su s učiteljima u Kosinju odradile dvije teme: Aktivno učenje i Vrednovanje. Stručni skup  bio je spoj predavanja mentorica i radionica za učitelje. Svrha savjetničkih posjeta nije nadzor, već je osnovna misija ohrabriti učitelje i osvijestiti ih da promišljaju o kvalitetama koje već imaju. Uz to ih se nastoji potaknuti  na razvijanje kulture suradnje, potpore i povjerenja te im smanjiti eventualne strahove vezane uz promjene koje nose novi pedagoški trendovi. Ključ svih promjena može se sažeti u rečenici “da djeca i učitelji budu vidljivi, a za to je važno vrednovanje“.

Mala škola u Kosinju na ovaj način ne posustaje već naprotiv „grabi dalje“ u nepresušnim vrelima znanja!

M.S./Z.V.