Osnovna škola Perušić nedavno je održala završnu konferenciju vezanu uz  projekt pod nazivom „Energetska obnova zgrade Osnovne škole Perušić“. Ravnateljica škole Snježana Milković definirala nam je osnovne značajke ovoga projekta.

-Ovim projektom predviđena je izmjena vanjske stolarije, krovišta, fasade i zamjena unutarnje rasvjete. Također će se uvesti sustav daljinskog očitavanja potrošnje el. energije i vode, kao i sustav kontrolnih mjerila svih energenata. Izvođač radova je tvrtka „Crivac“ d.o.o. iz Solina, a ukupna vrijednosti projekta je 7.243.555,14 kuna. Ovdje moram istaknuti veliku pomoć koju nam je pružila razvojna agencija LIRA na čelu s voditeljicom Martinom Šuper-Štampar. Svakako se moram zahvaliti i našem načelniku Općine Perušić Ivici  Turiću koji nam stalno pruža pomoć i podršku u radu. Ličko-senjska županija nam je također uvijek na pomoći kao osnivač naše škole, a posebno župan dr. Darko Milinović koji je omogućio sufinanciranje ovoga projekta u iznosu od 2.865.999,81 kunu. Ovim projektom će naša škola postići velike energetske uštede od 66,39 posto, rekla  je ravnateljica Snježana Milković.

Projekt je financijski pomogla Ličko-senjska županija, a izvođač radova je tvrtke „Crivac“ d.o.o. iz Solina. Već izvršena realizacije I. faze radova na izmjeni vanjske stolarije. Vrlo skoro započinje postavljanje montažnih  skela i radovi na izmjeni krovišta i izradi vanjske fasade. Završetak cijeloga projekta je prema ugovoru predviđen za siječanj naredne godine.

L.O.