Škola u prirodi u svemu je „in“

Hrvatska škola Outward  Bound  ove godine nastavlja edukaciju mladih kroz svoje programe neformalnog učenja u prirodi, pri čemu je Lika ponovno bila velika i lijepa učionica. Poseban naglasak u edukaciji  bio je na toleranciji i nenasilnom rješavanju problema. Kao i prijašnjih godina, važnost i kvalitetu ovakvih programa prepoznali su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Ministarstvo socijalne politike i mladih te su financirali njihovo izvođenje.

Zadnji ciklus okupio je 24-vero  mladih od 14 do 19 godina  koji su došli   iz cijele Hrvatske,  iz Osijeka, Novog Marofa, Karlovca, Malog Lošinja, Zagreba… Suradnik na projektima Outward Bound škole Davor Čakanić ističe svu ljepotu i vrijednost ove škole.

Nastavak ispod oglasa

-Mladi su proveli nezaboravnih 8 dana po Lici i Velebitu. Učiti nešto čega nema u  uobičajenim školskim programima, u predivnim prirodnim krajolicima Like i Velebita, već je samo po sebi sjajan doživljaj. Učiti i raditi na sebi te spoznavati snagu timskog rada, snalaziti se u pomalo neobičnim situacijama, stjecati samopouzdanje i čvrstinu-sve su ovo samo neki segmenti Outward Bound škole. Aktivnosti su uključivale i  planinarenje, snalaženje u prostoru pomoću karte, penjanje po stijenama i mnoge razne igre, a sve s ciljem pomicanja zamišljenih granica naših mogućnosti. Treba reći da su  programi Hrvatske škole Outward Bound iskustva koja ostavljaju pozitivan i dubok trag, što svjedoče i polaznici koji se iznova vraćaju na programe ili na druge načine ostaju povezani sa školom, rekao nam je D. Čakanić koji dodaje kako se Edukacijski centar u Velikom Žitniku  još uvijek oprema i bit će  buduća baza neformalnog i iskustvenog učenja u Hrvatskoj.

H.J.