Škola za život u učionicama Osnovne škole dr. Jure Turića – Gospić i Osnovne škole kralja Tomislava – Udbina

Započela je nova školska godina,a s njom i  ˝Škola za život˝ koja će se provoditi kao eksperimentalni program u 48 osnovnih i 26 srednjih škola. Poriv nastanka bio je prosvjedni skup u kojoj su građani Republike Hrvatske tražili bolje obrazovanje za svoju djecu. HNS je preuzeo odgovornost i vratio obrazovanje struci na čelu s ministricom Blaženkom Divjak. Tim od par stotina učitelja, nastavnika i stručnjaka danonoćno je radio kako bi pilot faza projekta Škole za život zaživjela već ove školske godine. S ponosom možemo istaknuti da je Ličko-senjska županija u ovaj dugo iščekivani projekt ušla sa svoje dvije osnove škole: Osnovnom školom dr. Jure Turića u Gospiću i Osnovnom školom kralja Tomislava u Udbini.

Škola za život našoj djeci će omogućiti učenje po novim suvremenim programima, djeca će biti digitalno osviještena, bez ideologije. Nositi će lakše torbe i više neće činjenice učiti napamet, nego će kritički razmišljati i donositi vlastite stavove. HNS dijeli stav da našoj djeci treba omogućiti najnaprednije i najmodernije obrazovanje.

Svaka reforma, pogotovo ovako velika i značajna, ne može se provesti preko noći – zato je pilot faza ključna. Svi učitelji, nastavnici, učenici, roditelji, stručnjaci kao i cjelokupna javnost trebali bi sudjelovati u donošenju konstruktivnih rješenja kako bi ova pilot faza dobila što kvalitetniji stručni i društveni okvir, jer Škola za život je pitanje cijelog društva, a time i  svih nas u Hrvatskoj.

Našu djecu , a osobito u odgojno-obrazovnoj fazi ne smije se opterećivati ideološki već ih obrazovanjem moramo voditi SAMO NAPRIJED u bolju, sigurniju, pametniju i prosperitetniju Hrvatsku.

Svoj djeci Ličko-senjske županije želimo veselu, radoznalu, kreativnu i uspješnu novu školsku 2018/2019. godinu te iskreno vjerujemo da će Škola za život već slijedeće godine zaživjeti u svim školama diljem Lijepe Naše.

ŽO HNS-a LIČKO-SENJSKA