Školske knjige na klupama dočekale učenike u OŠ Lovinac

Prilikom prvog dana boravka u Ličko-senjskoj županiji predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarević  sudjelovala je na školskoj priredbi u OŠ „dr. Jure Turić“ Gospić gdje je podijelila radost prvog dana škole sa 81 prvašićem. Naime, Ličko-senjska županija ubraja se u svega tri županije koje  ove školske godine bilježe porast prvašića.

Skromno, ali svakako znakovito je stanje i u OŠ Lovinac. V.d. ravnatelja Marija Tonković s ponosom ističe kako je školu lani pohađalo 38 učenika, a ove godine 47.

-Bogatiji smo za 9 učenika i  imamo 6 prvašića. Za područje u kojem već godinama vlada depopulacija stanovnika mi smo zadovoljni. Da bismo  pomogli roditeljima i djeci pri nabavci udžbenika mi smo lani zamolili roditelje da motiviraju djecu kako bi sačuvali svoje udžbenike i darivali ih učenicima koji dolaze u taj razred. Odaziv je odličan, a za učenike koji nemaju svoje udžbenike pri nabavci će financijski pomoći Općina Lovinac, rekla nam je v.d. ravnateljice Marija Tonković. Načelnik Općine Lovinac Ivan Miletić u razgovoru naglašava kako su sve učenike prvog dana škole na klupama dočekale knjige.

-Povećali smo i naknade roditeljima za svako rođeno dijete i neprestano lobiramo i činimo sve  kako bi se na područje Općine Lovinac doselilo što više mladih obitelji. To je jedini način da ublažimo i prevladamo depopulaciju, rekao nam je načelnik Ivan Miletić.

M.S.