Skrb o ljudima na prvome je mjestu!

Branko Gajić stari je i novi ravnatelj Centra za pomoć u kući općine Udbina. Ovu je zahtijevnu dužnost godinama obnašao kao v.d., da bi nedavnim natječajem bio potvrđen za ravnatelja. Zatekli smo ga na obilasku terena, posla koji je svakako temelj ove priče.

-Na ovom području, kao i u većem dijelu Like, sve je više starijih osoba. Trenutno skrbimo o 52 osobe. Naši timovi priskaču u pomoć svakodnevno. Starijim ljudima donosimo namirnice, sve što im je potrebno za osobnu higijenu, saniramo manje tehničke kvarove, a ovdje je poseban problem ogrijev.  Dovoljno je sjetiti se prošle zime kada je snježno nevrijeme zamelo ovo područje. Pri tome je bilo životno važno pripremiti ogrijev i donesti ga tim ljudima. Već sada smo u dogovoru s Općinom Udbina i Centrom za socijalnu skrb iz Korenice kako bi se ogrijev našim koriosnicima dostavio na vrijeme, rekao nam je ravnatelj Gajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošla je zima na području Udbine bila posebno teška jer su ceste do mnogih sela zametena s nanosima i do dva metra snijega. Trebalo je puno truda i sredstava da bi se prodrlo do mnogih, mahom starijih domaćinstava. Na sreću nitko nije stradao, a djelatnici Općine Udbina i Centra za pomoć u kući savjesno su izvršile svoje zadaće i tako spriječili humanitarnu katastrofu.

M.S.