Skrivao PAP-ovku, odbačene dvije ručne bombe i streljivo

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom s područja Općine Udbina, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi u kojoj je pronađena poluautomatska puška i 43 komada streljiva vojnog podrijetla, koje je neovlašteno posjedovao. Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavak ispod oglasa

U vremenu od 15. do 25. travnja 2021. godine u Krivom Putu, nepoznati počinitelj provalio je u garažu u vlasništvu 75-godišnjaka iz koje je otuđio frezu za motokultivator. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila u subotu, 24. travnja u 18,50 sati, na dionici državne ceste broj 50 u Bilaju. Nesreća se dogodila kada je 47-godišnjak s područja Gospića upravljao teretnim vozilom zagrebačke registracijske oznake, iz smjera Gospića u smjeru Ribnika, te je ulaskom u lijevi zavoj iz za sada neutvrđenog razloga izgubio nadzor nad vozilom i sletio ulijevo van kolnika, potom se od siline udarca odbio izvan desne strane kolnika gdje udara u betonski stup javne rasvjete. U prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u KBC Rijeka.

Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske na autocesti A-1, između čvora Gospića i odmorišta Zir, u smjeru Splita, gdje je brzina prometnim znakom bila ograničena na 130 km/h:

-u subotu u 15,41 sati, zaustavili 52-godišnjeg poljskog državljana, vozača osobnog automobila Porshe poljske nacionalne oznake, kojemu je uređajem za mjerenje brzine utvrđena brzina od 248 km/h;

-u nedjelju u 19,59 sati, zaustavili 51-godišnjeg mađarskog državljana, vozača osobnog automobila BMW njemačke nacionalne oznake, kojemu je uređajem za mjerenje brzine utvrđena brzina od 236 km/h.

Oni su kažnjeni novčanom kaznom, te im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od jednog mjeseca.

U petak je građanin dojavio da je prilikom čišćenja starog građevinskog objekta u Visuću kod Udbine pronašao minsko-eksplozivna sredstva.

Izlaskom na mjesto događaja policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske utvrdio je da se radi o 2 dimne ručne bombe u oštećenom stanju i dva spremnika s 43 komada streljiva za automatsku pušku. S obzirom da su dimne ručne bombe bile u vidno oštećenom stanju i nisu bile sigurne za transport, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu ih je uz poduzimanje svih potrebnih sigurnosnih mjera uništio, a streljivo je izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PULS/L. O.