Slabo zanimanje za budućnost plaža

GOSPIĆ-Lička razvojna agencija LIRA bila je  domaćin završne   radionice na temu Regionalnog programa uređenja i upravljanja morskim plažama na području Ličko-senjske županije. Radionica je održana dvorani Kulturno-informativnog centra Gospić, kao jednu od smjernica ima i jačanje konkurentnosti turističkih destinacija na području Ličko-senjske. Zamjenik ravnatelja LIRE Andrija Brkljačić smatra ovu temu vrlo važnom.

-Usvojili smo završnu verziju ovog dokumenta vezanog uz našu županiju. Odabrali smo prioritetne plaže za koje smo prikupljali podatke, analize prihoda i troškova i pratili smo  sve detalje važne za njihovo funkcioniranje. U sklopu dosadašnjih radionica definirali smo ukupno 180 plaža u Ličko-senjskoj županiji, odnosno na područjima gradova Novalja i Senj, kao i području Općine Karlobag. Za prioritetne plaže moći će se do 2020. godine za njihovo održavanje i uređivanje moći koristiti sredstva ministarstva i EU-fondova,  rekao je Andrija  Brkljačić.

Nastavak ispod oglasa

Prema Nacrtu regionalnog programa uređenja i upravljanja morskim plažama na području ličko-senjske županije, plaže su definirane kao temeljni resurs priobalnog turizma ovog dijela Hrvatske. Stoga se na završnoj radionici očekivao veliki broj zainteresiranih turističkih djelatnika, koncesionara plaža i predstavnika jedinica lokalne samouprave. Nažalost, za ovu je tematiku bilo zainteresirano svega desetak ljudi iz turističke branše.

H.J.