Darivajući djeci u Dubrovniku poklone za blagdan Svetog Nikole predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović  ostala je zatečena primjedbom nekolicine roditelj koji su se glasno zapitali proizvode li se slatkiši u Hrvatskoj jer su paketi uglavnom bili nakrcani čokoladicama iz-Srbije! Dakako da predsjednica nije imala razloga pregledavati darove za djecu. Ispričala se rekavši kako je pobornica strategije „Kupujmo hrvatsko“. Utvrđeno je da je jedna od hrvatskih tvrtki iz Vukovara pakirala te darove.

Iz Otočca nam je  jutros pristigao e-mail čiji sadržaj prenosimo u cijelosti.

-Moja je djevojčica u školi dobila poklon za Svetog Nikolu. Kada sam ga otvorila  unutra su skoro svi slatkiši bili proizvodi iz Srbije. Zar mi u Hrvatskoj nemamo dobre slatkiše pa se uvoze oni najjeftiiniji iz Srbije? Izgleda mi da pohlepa naših trgovaca nema granica. Više ni ne znamo što jedemo i  odakle je. Uz poklone u Otočcu išle su i šibe. Nadam se da su barem šibe iz Hrvatske-piše naša redovna čitateljica, majka jedne učenice.

Čudno da od meritornih iz Otočca još nitko nije na ovo reagirao. Izgleda da svi ovo znaju i mudro šute. Ali zato nisu šutili roditelji djece iz Dubrovnika i jasno dali do znanja da ih ne zanima trgovačka pohlepa.

L.O.