Slaven Prpić novi predsjednik GO HSS-a Otočca

Na Izbornoj Skupštini Gradske organizacije Hrvatske seljačke stranke Otočac izabrano je novo rukovodstvo. Tako je za novog predsjednika izabran Slaven Prpić, za potpredsjednike Slavko Rončević i Tomislav Vuić , za tajnika Tomica Šporčić te za blagajnicu Marina Legčević. Uz navedene članove,GO HSS-a čine i predsjednici temeljnih ogranaka HSS-a.

Izaslanici GO HSS-a u Županijsku skupštinu županijske organizacije HSS-a izabrani su Slaven Prpić, Tomislav Vuić, Slavko Rončević te kao županijski tajnik Joso Kregar.
Obraćajući se nazočnima, novoizabrani predsjednik GO HSS-a Otočca Slaven Prpić kazao je da je u HSS došao 2008. Godine te da mu je od samog pristupanja u stranku cilj bio boriti se za grad Otočac. Zahvalio je na radu dosadašnjem predsjedniku HSS-a Otočac Ivanu Baričeviću koji je vodio brigu i borio se za prava HSS-a, a koji nije mogao prisustvovati sjednici.
„Na temelju lokalnih izbora u svibnju, HSS je bio koalicijska stranka sa HDZ-om, HSU, i sa HSPAS i to ne tajimo do onog trenutka kad smo saznali da je grad Otočca u minusu 21,8 milijuna kuna. Kao vijećnik Grada Otočca u oporbenoj stranci uvijek nam je bilo prikazivano minus grada Otočca od 5 milijuna kuna, no prilikom preuzimanja vlasti od strane dr. Stjepana Kostelca vidjeli smo prevaru i odlučili smo se uz suglasnost gradskog odbora da ćemo, jer smo prevareni, dati podršku Gradskom vijeću sadašnjeg gradonačelnika Stjepana Kostelca. Svjedoci smo razno raznih natpisa kako treba rušiti ovu vlast u gradu Otočcu i to me jako smeta, jer ako i treba to mijenjati, neka to kažu građani grada Otočca, a ne da te naredbe dolaze iz Gospića i okolice. Svi zajedno moramo biti čvrsti, sabrani i boriti se za sve projekte i programe za što bolji prosperitet grada Otočca“ – kazao je Prpić te dodao da je HSS GO Otočac u rujnu odlukom Središnjeg odbora HSS-a pristupila revidiranju članstva tako da sada GO HSS-a Otočac ima 112 članova. Ne sramimo se to reći i vjerujem da ćemo nakon revidiranja članstva ojačati naše redove i stranku u cijelosti, jer nije bitna kvantiteta, nego kvaliteta članova. Moj je moto uvijek bio da ljudi čine stranku i nije bitna stranka, bez razlike o kojoj je stranci riječ. Zajednički cilj svih stranaka mora biti borba za grad Otočac, za dobrobit svih nas zajedno, kazao je Slaven Prpić.
Revizija članstva HSS-a napravljena je u cijeloj županiji, tako da se nakon revizije, kada je bilo 794 člana, taj broj sada kreće oko 500 članova(očekuju se podatci iz Korenice i Lovinca). Reviziji članstva pristupilo se jer rukovodstvo stranke u Zagrebu želi znati pravo stanje broja članova HSS-a, a broj od 55.000 članova nije točan. GO HSS-a Otočac imala je 185 članova, od čega ih je 20 umrlo, ostali su se izjasnili da ne žele više biti članovi HSS-a, a sada ima 112 članova dodao je gl. tajnik ŽO HSS-a Joso Kregar.

Nastavak ispod oglasa

Dražen Prša