Budući da je  HDZ uz  koalicijske partnere i SDSS srušio proračun Ličko-senjske županije i tako izazvao političku nestabilnost koja rezultira i financijskom nestabilnošću, postavlja se i logično pitanje zbog novih političkih odnosa hoće li župan Milinović, a o tome se nagađa, napraviti „osvježenje“ upravnih vijeća, školskih odbora te nadzornih odbora  u kojima sada sjede oni koju su rušili proračun ili njihovi predstavnici.  Sasvim je logično da se župan Milinović odluči na taj potez  jer zamislite kako bi bilo da se npr. Upravno vijeće neke državne institucije  Janaf- a, Hrvatskih autocesta, Hrvatskih cesta itd. protivi  i ruši politiku predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Uvjereni smo da bi Andrej Plenković ekspresno, kao što je MOST izbacio iz koalicije, promijenio Uprave ili Nadzorne odbore državnih firmi na što bi imao puno pravo.

Koliko je duboko orao Marijan Kustić? Postoje svjedoci – je li bilo nedopuštenih radnji ?

Još jednom je za spomenuti je li Marijan Kustić ili neki koje je on zadužio vršio pritisak na koalicijske partnere i pojedince. Neki su pred desecima ljudi rekli vrlo jasno da bi podržali proračun, ali im se prijeti zaustavljanjem projekata. Drugi su pak nazivali vijećnike, „opominjali ih“ da misle o svom poslu i sebi te da ne dođu na Skupštinu. Trećima su spominjani članovi obitelji. Koliko je duboko u tome Marijan Kustić uskoro će se saznati. Zanimljiva je činjenica koja je zajednička svim akterima rušenja proračuna, da su ga svi prihvatili okarakterizirajući ga kao dobar proračun. Što su donesle noći za promjenu mišljenja i to bi se trebalo uskoro doznati. Promjena mišljenja, a i Kustić je govorio svim koalicijskim partnerima da će proračun biti usvojen, očito je obavijena velom tajni.

Zašto se predomislio Karlo Starčević?

Zanimljiva je i pozicija gradonačelnika grada Gospića koji je vrlo jasno rekao da je protiv novih izbora . Je li posjeta Kustića u 9 sati ujutro na dan županijske skupštine  primorala Karla Starčevića za promjenu stava?  Postoji i post načelnika Korenice koji govori u prilog ovome da su donijeli  odluku da neće rušiti proračun, pa ni njemu kasnije nije jasno što se dogodilo. Zanimljivo je ovdje  spomenuti Ivana Bižanovića iz HSU – a koji je na samoj Skupštini  rekao da je istina da su rekli da će podržati proračun, ali je HDZ odlučio drugačije čime je jasno dao doznanja da, kako bi rekli oni koji kažu „ ja imam svoje mišljenje, ali se s njim ne slažem„. Puno je ovdje pitanja, a odgovor je samo jedan i vrlo logičan, no međutim nismo mi ti koji bi trebali obznaniti logičan odgovor. Za sve napisano u ovom tekstu postoje realna objašnjenja,ali i svjedoci vremena oko igara oko proračuna. 

L.O.