Nakon osude javnosti i sablazni koju je izazvala informacija po kojoj je vojnik I. M. (43) u Otočcu letvom slomio ruku 14-godišnjaku, tenzije su još napete, ali ponešto smirenije. Ovaj je eksces osudio i minitar obrane RH Damir Krstičević rekavši kako „nasilnicima nije mjesto u redovima Hrvatske vojske“.

Budući da „batina uvijek ima dva kraja“, kao što svaka informacija ima dva lica pokušali smo novinarskim kanalima doznati detalje ovog nemilog događaja. Istina je da je ovaj 43-godišnjak iz Otočca zatekao skupinu dječaka kako se igraju u jednom čamcu kojega je više ljudi koristilo za ribolov na rijeci Gacki. Uzeo je u ruke letvu i udario tinejdžera. Epilog je bilo teško ozljeđivanje djeteta jer mu je pukla podlaktica i završio je u bolnici.

Ono što ne opravdava ovo nasilniško ponašanje niti abolira nasilje i cijeli incident jest „druga strana priče“. Doznajemo kako su tijekom svojih nestašluka dječaci unatrag mjesec dana u tri navrata potopili čamac u kojima ih je vojnik zatekao u igri. Svaki puta uslijedilo je malo dulje izbacivanje vode iz čamca kako bi bio osposobljen za plovidbu. Kada je vojnik na čamcu opet zatekao tinejdžera pomislio je kako će čamac opet biti poslan na dno rukavca. Zgrabio je letvu i s njome htio udariti dječaka po stražnjici. U nakani da se zaštiti dječak je rukom blokirao udarac, pri čemu mu je slomljena ruka.

Ministar Krstičević je najavio kako će 43-godišnjak biti udaljen s posla. U Otočcu već bruje dvojaka mišljenja jer je riječ o inače discipliniranom vojnom djelatniku, povučenom obiteljskom čovjeku koji je na ovaj način trajno stigmatiziran kao nasilnik. Tako se benigna šala i dječji nestašluk prometnu u ozbiljan incident u kojemu je dječak doživo fizičku, vjerojatno i psihičku traumu, a jedan obiteljski čovjek će ostati na ulici.

L. O.