Na području Policijske uprave ličko-senjske  protekloga vikenda evidentirano je jedno kazneno djelo, 11 prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira, dva događaja na moru i jedna dragovoljna predaja minskoeksplozivnih sredstava.

-U Prozoru pored Otočca  10. lipnja 2017.  nepoznati lopov provalio je u kuću u vlasništvu 70-godišnjakinje iz Otočca iz koje nije ništa ukrao.

Dogodile su se tri prometne nesreće  s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Otočca (jedna osoba je teško ozlijeđena), Korenica (jedan osoba teško i jedna lakše ozlijeđena) i Senja( jedna osoba lakše ozlijeđena). Izdvajamo prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama:

-u petak, na županijskoj cesti 5141 u Kuterevu, Grad Otočac, dogodila se prometna nesreća kada je 48-godišnjak iz Kutereva,  upravljajući  neregistriranim skuterom, bez zaštitne kacige, te pod utjecajem alkohola (2,82 g/kg), krećući se iz smjera Kutereva u smjeru Švice, dolaskom u oštri lijevi zavoj izgubio nadzor nad skuterom uslijed čega je pao na kolnik.

U toj prometnoj nesreći on je teško ozlijeđen, a liječnička pomoć pružena mu je u Općoj bolnici Zadar, gdje je zadržan na liječenju. Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su ukupno 94 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 11 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, kod 48-godišnjeg hrvatskog državljanina (2.82 g/kg), koji je sudjelovao u  spomenutoj prometnoj nesreći.  Najveća utvrđena brzina kretanja od 258 km/h izmjerena je jučer u subotu na autocesti A-1, u smjeru Splita, između Perušića i Gospića, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 27-godišnji slovački državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja  motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

Dobra vijest stiže iz Štikade pored Lovinca gdje je  građanin dragovoljno predao četiri ručne bombe i 291 komad raznog streljiva, koje  je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske preuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

P.U./L. O.