Ilustracija

Protekli vikend za području PU ličko-senjske dogodilo se šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba teško ozlijeđena. 

U nedjelju, 4. kolovoza na županijskoj cesti 5210, u Novalji, dogodila se prometna nesreća kada je 27-godišnji slovenski državljanin upravljajući osobnim vozilom slovenskih nacionalnih oznaka uslijed neprilagođene brzine kretanja te ne držanja potrebitog razmaka prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio motocikla slovačkih nacionalnih oznaka s kojim je upravljao 37-godišnji slovački državljanin, te u stražnji dio motocikla slovačkih nacionalnih oznaka s kojim je upravljao 27-godišnji slovački državljanin, koji su se kretali ispred njega. Od siline udara oba motocikla su odbačena u stražnji dio osobnog vozila zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljao 34-godišnjak iz Sesveta, uslijed čega je isto vozilo prednjim dijelom udarilo u stražnji dio osobnog vozila talijanskih nacionalnih oznaka s kojim je upravljao 51-godišnji talijanski državljanin, a koji je u trenutku prometne nesreće bio zaustavljen na kolniku zbog kolone vozila koja su se nalazila ispred njega.   

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen vozač 37-godišnji motocikla, a vozač drugog motocikla i 34- godišnjak iz Sesveta su lakše ozlijeđeni. 

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv slovenskog državljanina je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđen je ukupno 77 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda izmjerena je u subotu u mjestu Otočcu (1,97 g/kg), kod 26-godišnjeg hrvatskog državljanina. On je isključen iz prometa i protiv njega je podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.   

L.O./PULS