Iako još nije službeno potvrđeno, ravnateljica NP Plitvička jezera Lidija Bertović odlukom ministra zaštite i okoliša Mihaela Zmajlovića smjenjena je sa te dužnosti.

Razlozi smijene ravnateljice Bertović nisu poznati, iako se već određeno vrijeme u javnosti špekuliralo  raznim informacijama. Ministar Mihael Zmajlović v.d. ravnateljicom NP Plitvička jezera imenovao je Nataliju Božičević (1974) djelatnicu JU NP Plitvička jezera koja je radila na poslovima  voditeljice službe prihvata, vođenja, informiranja, prijevoza posjetitelja i internog transporta, koja je članica  SDP-a.

Nedavno je u NP Plitvička jezera održana Skupština Sindikata turizma i ugostiteljstva NP, kojoj je nazočila i tajnica STUH-a Duška Lončar. Tom prigodom, uz nazočnost ravnateljice Lidije Bertović, djelatnici NP tražili su da im se isplati regres i božićnica. Kako je ravnateljica odbacila tu mogućnost i naglasila da je Vlada poslodavac i da ona ne može udovoljiti tim zahtijevima, pojedinci su zaprijetili da je upitno tko će onda raditi za Novu godinu…

D.P.