U Otočcu će se 12. i 13. lipnja u organizaciji Grada Otočca, poduzeća „Gacka“ i Hrvatskih šuma održati manifestacija „Dani hrvatskog šumarstva“ na kojoj će se predstaviti natjecatelji, šumarski radnici sjekači, koji će odmjeriti snage u različitim natjecanjima, u disciplinama – okretanje vodilice, kombinirani prerez, točni prerez na podlozi, podsijecanje stabla i definitivni prerez, kresanje grana te obaranje stabla na balon. Očekuje se predstavljanje svih 16 Uprava šuma iz cijele Hrvatske, koje će na štandovima promovirati svoj rad i karakteristike šumarstva u svojim regijama. Inače, Dani hrvatskoga šumarstva održavaju se svake dvije godine u drugoj podružnici Hrvatskih šuma, a ove godine u Otočcu. Većina aktivnosti održavat će se u paviljonima (hangarima) i u gradskom parku.
Da bi sve funkcioniralo u najboljem redu, provode se poslovi na uređenju tih lokacija kako bi se što spremnije dočekalo otvorenje te manifestacije na kojoj se zna okupiti po nekoliko tisuća osoba.
U tijeku su poslovi na uređenu i obnovi paviljona – hangara, koji su iznutra okrečeni, obnovljen je odnosno saniran pod u hangarima a u tijeku je uređenje pročelja dva hangara. Radnici poduzeća „Gacka“ obavljaju poslove vezane na izmjeni postojećih vrata na hangarima, koje uklanjaju i oblažu drvenim polu oblicama. Veliki dio posla je obavljen na uređenju okoliša oko hangara ili i gradskog parka.
U ovim poslovima uveliko se angažirala i Šumarija Otočac koja je osigurala drvene polu oblice koje radnici Gacke postavljaju na pročelja hangara. Radnici Gacke postavljeni dio polu oblica farbaju čime će biti izmijenjen izgled pročelja hangara. Hangari imaju riješen sanitarni čvor, rasvjetu, a u planu je uređenje dodatnih hangara koji bi u budućnosti služili kao garaže za vozila i tehniku poduzeća Gacka i Komunalac.
Dražen Prša