Foto:Facebook/Lika online/Twitter

Oko 23 sata u Zagrebu došlo je do udara objekta iz zraka i snažne detonacije. U zapadnom dijelu grada čuo prasak, a svjedoci događaja navode kako se čuo zvuk nalik grmljavini, nakon čega se je vidio padobran…

Iz krugova bliskih istrazi prema sada dostupnim informacijama doznaje se da istražitelji sumnjaju kako se na Jarunu srušila se bespilotna letjelica.

Snimke s Jaruna analizirali su mnogi, a među njima i Tyler Rogoway, urednik portala ‘War zone’ koji nagađa kako je riječ o izviđačkom dronu Tu-141 ‘Strizh’.

Neki mediji došli su neslužbenim putem do informacija kako se radi o letjelici koja na sebi ima petokraku i rusku ćirilicu.

Sve ove informacije zahtijevaju dodatne provjere, a kako bi se spriječilo širenje panike, rano jutros o svemu se oglasila i policija.

Večeras (10.3.2022.) nakon 23 sata, Policijska uprava zagrebačka je zaprimila više dojava građana da su na širem području Jaruna osjetili detonaciju kojoj je prethodio pad objekta iz zraka.

Na mjesto dojave su žurno upućene policijske ophodnje koje su na zelenoj površini na adresi Jarunska bb pronašli krater, dok su u široj zoni pronašli dva padobrana, za koje smo također prethodno zaprimili dojave građana.

Policijski službenici osigurali su užu i širu zonu mjesta događaja gdje se obavlja očevid, uz sudjelovanje svih nadležnih službi.

Za sada policija nema dojava o ozlijeđenim osobama na području šire zone mjesta događaja. Oštećeno je nekoliko parkiranih vozila.

Također, na terenu su policijski timovi specijalizirani za postupanje i reagiranje kod ovakve vrste događaja te u ovom trenutku nema razloga za uznemirenost građana.

Medije pozivamo na odgovorno izvještavanje javnosti te iznošenje provjerenih informacija dobivenih od nadležnih službi, a kako bi spriječili širenje dezinformacija.

Građane pozivamo da putem društvenih mreža ne dijele snimke/fotografije s mjesta događaja. Ukoliko se zateknete u zoni postupanja policije, molimo postupite prema uputama policijskih službenika.

Policija će kontinuirano objavljivati informacije koje su činjenično potvrđene, navodi se u priopćenju policije.

L.O.