Snijeg ne da mira niti mrtvima!

Detalj sa Udbine

Najveće probleme u borbi protiv snježnih nepodoga svakako su u Lici imale općine Brinje i Udbina. Na tim je područjima uz visoki snijeg probleme činila i jaka bura, stvarajući nanose veće od dva metra. Stožeri zimskih službi radili su danonoćno. Od predsjednika Stožera za Udbinu Milana Uzelca doznajemo kako  posao oko probijanja puteva do nekih zaseoka još nije gotov.

-Vjerujem da ćemo se uz pomoć teške mehanizacije danas uspjeti probiti do svih kuća u selima Komić i Mekinjar. Na cijelom području naše općine imamo nekoliko primjera gdje same žive po dvije bakice, ili stari bračni parovi. Do nekih se još nismo probili strojevima, ali smo im uspjeli dovesti hranu, lijekove i kućne potrepštine. U stalnom smo telefonskom kontaktu s tim ljudima tako da unatoč ovome snijegu nitko nije zaboravljen, niti prepušten sam sebi, ističe predsjednik Stožera Milan Uzelac.

Nastavak ispod oglasa

Surovost ove zime ogleda se i u jednom slučaju iz sela Krčana. U dalekoj Norveškoj umrla je jedna baka iz toga mjesta i prema zadnjoj želji starica će biti sahranjena u rodnom selu. Zbog problema u  cestovnom prometu tijelo bake ležalo je 13 dana u koreničkoj mrtvačnici kako bi se probila cesta do mjesta ukopa. Tek danas će biti sahranjena na mjesnom groblju sela Krčana.

M.S.