GOSPIĆ – Snijeg koji je neuobičajen za ovo doba godine otežava promet na širem dijelu Like. Iako ga je palo samo nekoliko centimetara zimski uvjeti su proglašeni na cestama kroz Liku i Gorski kotar.

Zbog olujnog vjetra dionica autoceste A1 između čvorova Posedarje i Sveti Rok zatvorena je za sve skupine vozila, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Autocesta od Posedarja do Svetog Roka zbog vjetra je, prema HAK-ovim podacima, zatvorena od 23 sata.

Samo za osobna vozila otvorena je državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zbog radova na čvoru Slavonski Brod istok, vozi se uz privremenu regulaciju i ograničenje brzine od 40 kilometar na sat. Zbog radova u Republici Sloveniji teretna vozila iznad 3,5 tone preusmjeravaju se na čvoru Rupa prema graničnom prijelazu Pasjak.

U HAK-u podsjećaju da je zbog niskih temperatura tijekom jutra moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, a vozače upozoravaju da na put kroz Liku i Gorski kotar ne kreću bez zimske opreme.

Od 6.30 sati Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene otvorena je za sve skupine vozila, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Mokrih i skliskih kolnika ima u Slavoniji i Gorskom kotaru, dok snijeg otežava promet u dijelu Like. Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zbog radova na čvoru Slavonski Brod istok, vozi se uz privremenu regulaciju i ograničenje brzine od 40 km/h. Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bregana, gdje je kolona oko dva kilometra.

L.O./H/Foto:Nikola Mraović