Katastrofično najavljivane snježne padavine očito je da su bile „pucanj u prazno“. Vidljivo je to iz jutros izmjerenih tek desetak cm snijega koji je zabijelio cijelu Ličko senjsku županiju. Zimske službe odradile su svoj dio poslao profesionalno, tako da su sve ličke prometnice prohodne. Snijeg i dalje pada, po najavama prognostičara DHMZ tijekom dana bit će oblačno povremeno sa snijegom, na Jadranu kišom i snijegom. Snježni pokrivač bi se u unutrašnjosti do kraja dana mogao povećati za 10 do 15 cm, a tanak snježni pokrivač moguć je i ponegdje na Jadranu.

Na Zavižanu je u 11,00 sati bilo -10 stupnjeva, u Gospiću -2, Otočcu 0.
Najviše je snijega palo u Pargu pored Čabra (25 cm), Delnicama (24), Bjelovaru (21) i Zagrebu (20), potom slijedi Krapina (18), Varaždin (14), Bilogora (13), Gorice pored Nove Gradiške (14) te Otočac (10), Kutina (10). Manje od 10 centimetara novog snijega do 7 sati zabilježeno je u Ogulinu (9), Sisku (9), Gospiću (8), Pazinu (8), Slavonskom Brodu (8), Daruvaru (5), Karlovcu (5), Gradištu pored Županje (4), Osijeku (3) i Rijeci (2).
Kako je zima u Lici nepredvidljiva, te kako su najavljene temperature ispod ništice, nije isključeno da Lika dobije onu svoju pravu zimu, sa još nekoliko desetaka cm snijega.
Dražen Prša