Najavljivana hladna fronta pristigla je do Hrvatske. U Lici i Gorskom kotaru pada gusti snijeg koji već otežava promet, dok su kolnici mjestimice mokri i skliski od kiše u većem dijelu zemlje.

Od 23,00 sata zbog olujnog vjetra autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca (DC27 i DC50).

Od 20,40 sati zbog olujnog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3. Zbog zimskih uvjeta između Bosiljeva i Kikovice zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

Zbog slijetanja teretnog vozila na državnoj cesti DC3 kod Gornjeg Jelenja u smjeru Zagreba vozi se otežano.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obrnuto.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici i Gorskom kotaru, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, staru cestu kroz Gorski kotar (DC3), Ličku magistralu (DC1) kao i državnu cestu DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo.

L.O.