Snježni nanosi ponegdje otežavaju dolazak djece u škole

U telefonskim razgovorima s osnovnim školama diljem Like  zaključujemo kako  se po pitanju snijega noćas doista nije dogodilo ništa posebnoga. Novi snježni pokrivač i jak vjetar  samo su mjestimice   izazvali kašnjenja učenika u škole. Ovo je najistaknutije u nekim dijevima Općine Brinje. Ravnateljica OŠ „Luka Perković“ iz Brinja je Marija Vičić od čijih je 187 učenika jutros uglavnom redovno stiglo na nastavu.

-Noćas je palo svega desetak centimetara novog snijega pa se može reći kako je stanje uglavnom redovno. Problem nam je jedino zaseok Gornja Kamenica odakle su jutros djeca kasnila u školu zbog mjestimičnih visokih snježnih nanosa. Već su telefonima zvale mnoge mame i učenici da nam jave kako su ceste ponegdje  zatrpane nanosima. Zimska služba je neprestano na terenu i prema dostupnim nam informacijama svi će prometni pravci uskoro biti prohodni, uvjerena je ravnateljica Marija Vičić.

Nastavak ispod oglasa

S obzirom da je na obližnjem Zavižanu i okolnim planinskim vrhovima Velebita i Kapele palo više od dva metra snijega Brinjaci nastoje održati prohodnim sve lokalne prometnice. Osim mjestimice visokog snijega jedini problem su snježni nanosi. U Brinju su navikli i na ovu igru prirode, pa stanje na terenu smatraju uobičajenim, zimskim ugođajem.

Zbog jakog vjetra i snježne mećave kašnjenja učenika u škole jutros su zabilježena na širem području općina Udbina, Vrhovine i Lovinac.

M.S.