ŠOK U LIČKO-SENJSKOJ ŽUPANIJI HDZ nema većinu od 17 vijećnika. Na sceni koalicija HDZ-a i SDSS-a!

Kao što smo prije nekoliko dana obavijestili da je kako ih sada nazivaju osmorica veličanstvenih HDZ – ovaca ostalo vjerodostojno političkoj opciji sa kojom su dobili izbore, to je potvrđeno i danas.  Naime, Kustićev HDZ ili bolje rečeno njih 6-rica su podržali smjenu iz Upravnog vijeća ŽUC – a utemeljitelja HDZ – a Ivice Čačića-Kockara i Juraja Verzona, donedavnog predsjednika Temeljnog ogranka HDZ – a Grada Gospića.

Kustićev HDZ sa SDSS-om, dijelom SDP-a i oporbom ruši HDZ-ovce

Nastavak ispod oglasa

U politici i ne bi ovo bilo toliko čudno da umjesto njih nije predložen Ernest Petry, predsjednik HNS – a Grada Gospića. Budući osmero HDZ-ovaca na takvu političku trgovinu nije moglo pristati, formirana je nova većina u Županijskoj skupštini. Ni to čak nije sporno jer tu novu većinu, na prijedlog HDZ – a čini Nikola Maras iz SDP – a i vjerovali ili ne  SDSS. Da za tu odluku nisu glasovali jedinstveno članovi SDSS-a , dio SDP-a i dio oporbe koja je na zadnjim izborima rušila HDZ – a pa i samog Kustića , odluka ona ne bi prošla.

Prevarili i HSS

Na samoj sjednici je bila još jedna čudna situacija kada je HSS, koji je u Ličko-senjskoj županiji demokršćanska stranka, predložio pauzu prije glasovanja. Kako doznajemo i oni su prevareni i prijetili su da neće glasovati ukoliko se ono što su dogovorili ne realizira, a navodno je riječ da je bilo dogovoreno da Zlatko Cvitković nije trebao biti član Upravnog vijeća ŽUC – a. Ostaje za vidjeti hoće li HSS ostati vjerodostojan.

Mario Kustić i HDZ  nemaju više većinu u Županijskoj skupštini. Politiku mu kroji Branislav Šutić koji se hvali da će poslati i politički tajnik HDZ-a?

Mario Kustić je ovim potezom pokazao da nema potporu vijećnika HDZ – a za takvu politiku i koaliciju sa SDSS-om. Sad izlaze na vidjelo i nedemokratski izbori u toj stranci. Od 14 vijećnika HDZ – a  samo ih je 6 podržalo da im o bitnim odlukama prevagu čini SDSS. I nakon ovoga je vidljivo koliko drže do HDZ – a Grada Gospića. Iz Otočca su dva kandidata, a iz HDZ – a Gospića niti jedan. To pokazuje da Ličko-senjski HDZ vodi Branislav Šutić. Kao što smo uostalom pisali da je glas za Maria Kustića, glas za Branislava Šutića. Očito smo bili u pravu. Za napomenuti je da se i sam Šutić hvali kako će postati i tajnik županijskog HDZ – a .

L.O./V.I.