Sve oštrija provedba mjera zbog sprječavanja epidemije COVID-19 negativno se odrazila na sve sfere svjetske ekonomije. U ovome posebno ispašta turizam, grana gospodarstva utemeljena upravo na putovanjima. 

Uskrs je uvijek bio naznaka kakvoće turističke sezone u NP Plitvička jezera. Te „prve turističke laste“ i booking su na Plitvičkim jezerima najavljivali sezonu i njezine učinke. Sve se prelomilo lani kada je korona počela vladati svijetom. Kakav će u tom smislu biti ovaj Uskrs pitali smo glasnogovornika Ognjena Borčića.

-Zbog ukupne epidemiološke situacije vrlo je teško bilo što prognozirati. Zatvaranje granica, lockdown, sve veći broj zaraženih na korona virus, postali su dio svakodnevice građana Europske unije.

Jučer i danas imamo solidno vrijeme što se odmah dobro odražava na dinamiku posjeta. U subotu je evidentirano oko 1 500 posjetitelja, danas nešto manje. To su domaći gosti za koje je sada otvoreno sedam ugostiteljskih objekata. Ukoliko se poprave epidemiološke prilike u Europi, nadamo se da bi svibanj i lipanj mogli biti puno bolji, a  naravno da sve ovisi o otvaranju granica, optimističan je glasnogovornik Ognjen Borčić.

L.O.