Jedna super priča o solidarnosti i društvenom angažmanu u ovoj kriznoj situaciji zahvaljujući Udruzi Lipice i Udruzi Pavenka dolazi iz Općine Brinje.

Unatoč  teškoj situaciji s kojom se ovih dana susrećemo svi, Udruga Lipice i Udruga Pavenka pokrenuli su akciju koja zaslužuje i mnogo više pažnje od objave na društvenim mrežama.

Udruga Lipice je mlada Udruga koja je osnovana s ciljem unaprjeđenja kvalitete života u svom kraju te cijeloj brinjskoj općini. Predstavnici Udruge neopterećeni politikom svojim dosadašnjim angažmanom i idejom su ostavili tračak nade da možemo djelovati u interesu lokalne zajednice te pokušati ublažiti probleme s kojima se kao ruralna sredina susrećemo. Tako su reagirali i u ovoj kriznoj situaciji.  

Na prijedlog Predsjednika Udruge Lipice Hrvoja Bićanića pokrenuta je akcija kupnje osnovnih prehrambenih namirnica za naše starije stanovnike. Nakon razgovora sa Predsjednicom Udruge Pavenka Anitom Smolčić koja je objeručki podržala predloženu akciju, Udruga Pavenka se također priključila akciji kupnje prehrambenih namirnica za naše starije stanovnike.

Udruga na čelu sa predsjednikom Hrvojem Bićanićem nakon kupnje osnovnih prehrambenih namirnica krenula je  u podjelu istih prema našim starijim stanovnicima.

Uz osnovne prehrambene namirnice su podijeljene i zaštitne maske koje je donirala Općina Brinje. 

Krenuvši dijeliti namirnice i otvaranjem vrata domova naših starijih osoba, postao sam svjestan koliko trebamo još puno napraviti u našoj zajednici da se naši stariji građani ne osjećaju zanemareno i napušteno – istaknuo je Predsjednik Udruge Lipice Hrvoje Bičanić.

Veselje, zadovoljstvo, suze radosnice – sve su to emocije koje su doživljene kod naših starijih građana koje nemaju cijene, nažalost riječ volontiranje i briga za naše starije građane su zaboravljene.

Ukupno je podijeljeno 60 paketa prehrambenih namirnica koje su našim starijim građanima dobro došli u susret Blagdanu koji nam dolazi. 

Stariji ljudi više se brinu o osjećaju koji stoji iza dara, a ne o količini ili cijeni – naglasila je Predsjednica Udruge Anita Smolčić.

L.O./M.S.