Spasimo Zemlju!

Gašenjem svjetala na brojnim javnim površinama i objektima Hrvatska se priključila svjetskoj akciji pod nazivom „Sat vremena za planet Zemlju“. Točno u 20.30 u mrak je utonulo i središte Gospića. Svjetla su isključena na katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije, kod kipa Marte vodarice i u prilaznim ulicama. U ime Grada Gospića akciju je došla podržati zamjenica gradonačelnika Marta Grgurić sa suradnicima.
-I ove godine Grad Gospić se pridružio svjetskoj akciji „Sat vremena za planet Zemlju“. Da bismo tim simboličnim činom i vizualno podsjetili naše sugrađane koliko je važno čuvati jedinu nam Zemlju. Pozivi stručnjaka o ubrzanom nestajanju izvora energije i sve intenzivnijem zagađivanju okoliša nešto je što moramo shvatiti ozbiljno i u tom smislu se i ponašati. Izvori energije nisu neiscrpni, a gašenje svjetala nije samo ušteda na sat vremena, nego li poziv za promjenom našeg ponašanja. Grad Gospić se našao među 57 hrvatskih gradova koji su se priključili ovoj akciji, a Hrvatska među 154 države svijeta koje sve učestalije upućuju na ovu problematiku, rekla nam je zamjenica gradonačelnika Marta Grgurić.
Gašenje svjetala u dijelovima gradova svijeta zapravo bi se moglo okarakterizirati za potrebom „paljenja“ svjetla u ljudskom umu jer ubrzani ekocid i trošenje energetskih resursa Zemlje pozivaju na uzbunu.

M. S.

Nastavak ispod oglasa