U župnoj crkvi Sv. Ilije u Sincu vlč. Stanko Smiljanić predvodio je Sv. Misu kojoj su nazočili članovi Udruge Specijalne jedinice policije „Sokolovi 1991.“ Sinac, a u povodu obilježavanja 24.obljetnice osnutka Posebne jedinice policije – Specijalne policije i Dana Udruge.
U centru Sinca, na zgradi Zadružnog doma na spomen ploču, predsjednik Udruge Milenko Kovačić u me svih pripadnika položio vijenac. Zapaljene su svijeće i odana počast i pijetet svim poginulim i umrlim u Domovinskom ratu.
„Danas smo se okupili na 24 obljetnicu osnutka Posebne jedinice policije pri PU Ličko senjskoj kroz koju je prošlo 98 pripadnika pri čemu je desetak ranjeno a 10 pripadnika dalo je svoje živote za obranu suvereniteta RH od Erduta, Vukovara a ostali na ličkom ratištu. Danas smo kao i svake godine došli odati počast svim poginulim pripadnicima Posebne jedinice policije Sokolovi. Bila mi je čast, kao tada najmlađem pripadniku Posebne jedinice policije sa nepunih 20 godina stvarati temelje Lijepe naše Domovine“ – kazao je predsjednik Udruge Specijalne jedinice policije „Sokolovi 1991.“ Milenko Kovačić.
Inače, postrojba SJP Sokolovi bila je okosnica obrane Otočca i Gacke doline, osnovana pri tadašnjoj PU Gospić i djelovala je u dvije satnije, od kojih je jedna bila smještena u Sincu a druga u Perušiću, čije je djelovanje bilo od vrha Kapele do Gračaca.
Dražen Prša