Poduzeće „Gacka“ d.o.o Otočac od danas je postalo bogatije za suvremeno specijalno komunalno vozilo za prikupljanje komunalnog otpada. Riječ je o kamionu „Man“ zapremine 16 kubika čiju nabavu su zajednički sufinancirali Fond za zaštitu okoliša i Gacka d.o.o. (80:20%). Vrijednost kamiona je oko 1,8 milijuna kuna. Specijalno komunalno vozilo danas su gradonačelniku Otočca Stjepanu Kostelcu, predsjedniku GV Otočca Slavenu Prpiću i direktorici „Gacke“ Marini Legčević predali ispred tvrtke „Gradatin“ operativna direktorica Maja Sevšek, komercijalni predstavnik Marko Host.
„Kamion „Man“, zapremine je 16 kubika. Vrijednost kompletno nabavljene komunalne opreme u ovoj godini je 3,5 milijuna kuna. Nabavljeno je specijalno vozilo za zimsku službu Unimog, te jedno vozilo za grobarske usluge. Slijede nam poslovi podjele kanti za komunalni otpad svim građanima, a riječ je o podjeli oko 4.000 kanti“- kazala je dir. Legčević
Vozilo je zadnji „krik“ tehnologije, kompjuterski upravljano, sa svim digitaliziranim funkcijama, prikupljanje smeća kompletno se evidentira, digitalnim medijem putem snimača, preko čipova na kantama. Sve se to prati putem GPRS i nemoguće je da bi se nekoga oštetilo ili nekoga prevarilo. Vozilo MAN ima automatizirani mjenjač EURO 6 i euro prihvatljivo. Treba kazati da se skoro sva komunalna poduzeća nastoje prebaciti na ovaj tip vozila jer je vozilo daleko brže, ekonomičnije i na kraju krajeva jeftinije, kazao je Roman Dundović demonstrator i serviser tvrtke „Gradatin“.
Imamo tri vozila i nastojimo kompletirati poslove na organiziranom prikupljanju otpada, čime ispunjavamo zakonske odredbe ali i stanovnicima našega Grada pružamo mogućnost kvalitetnijeg i bržeg zbrinjavanja otpada. U 2015. godini plan nam je kupovina još jednog, manjeg vozila za sela, a u Podumu nas očekuje izgradnja pretovarne stanice za otpad, dodao je gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac.
Dražen Prša