Svako malo vremena stižu nam od vas, uvaženi čitatelji, fotografije s tekstovima kojima nas upozoravate na neke stvari i događaje za koje smatrate da ih javnost ima prava i treba znati. Zadnji takav dopis stigao nam je iz Rijeke.
Hrvatski dragovoljac i branitelj s riječkog područja koji se potpisuje kao „Mrki P“ dostavio nam je nekoliko rečenica i tri fotografije.
-Nedavno sam bio u Gospiću da bi se sastao s ratnim prijateljima iz Like. Želio sam se pokloniti poginulim dragovoljcima Gospića pa sam posjetio spomen sobu. Bio sam vrlo žalostan jer je našu slobodu životom platilo toliko ljudi koje poznam i tisuće drugih dečki i cura diljem lijepe naše. Spomen soba me se stvarno dojmila. Kada sam krenuo u WC na par koraka od slika mojih poginulih suboraca dočekala me situacija nedostojna jedne evropske Hrvatske. Jer od 5 sanitarnih čvorova muškog zahoda ništa nije kako treba biti. Pisoari su začepljeni, jedna kabina zapečaćena a u preostaloj kabini totalni nered kao da smo u nekom selu južne Srbije a ne u srcu Hrvatske. Na par metara od takvog zahoda je i Udruga dragovoljaca Domovinskog rata. Ruga li se ko s našim poginulim braniteljima i sa svima koji dođu u tu zgradu, pita se naš čitatelj Mrki P, koji je poslao i 3 fotografije sa svojeg mobitela.
L. O.