Sprema li nam se „nastava na daljinu“

Na preporuku Županijskog stožera civilne zaštite u Istri se nastava u osnovnim i srednjim školama od jučer održava „on-line“. Ministarstvo znanosti i obrazovanja  dostavilo je jučer svim školskim ustanovama posebne upute. Definirao ih je za naš portal ravnatelj OŠ „dr. Jure Turić“ iz Gospića Ivica Radošević.

-Sukladno tim uputama utvrdit ćemo detalje, pripreme i ukupnu situaciju u našoj školi do ovoga ponedjeljka. Uz poštivanja smjernica Županijskog stožera civilne zaštite odredit će se mogućnost  privremenog zatvaranja škole i održavanje nastave „na daljinu“.

Nastavak ispod oglasa

Prema smjernicama resornog Ministarstva uvelike su pojačane količine sredstava za dezinfekciju, djeca se pridržavaju odredbi i inače izvrsna higijena kakva je uvijek u našoj školi, sada je udvostručena. Djeca su upoznata sa značajkama corona virusa i ove pandemije pa se ponašaju upravo onako kako je to potrebno u ovakvim situacijama, rekao nam je ravnatelj škole Ivica Radošević.

Uz pojačane mjere opreza i provođenja higijenskih postupaka, najvažnije je bilo educirati djecu o globalnoj pojavi corona virusa i pojasniti im da u ovakvim situacijama nema mjesta panici.

M. S.