Sramota HDZ-a: U režiji Radošević, Marjanović i Stilinović organizirani nelegalni izbori, odgovornost prebacuju na mladoga Petrya

Svjedoci smo kako neki portali ovih dana promoviraju izbore u Mladeži HDZ – a  koji su prošli na način da se toga ne bi postidjeli i oni u najcrnjim komunističkim sistemima koji su provodili slične represije. Navode da je bila prepuno dvorana, a to znači da ih je bilo 20-tak koji su odradili najprljaviji posao do sada viđen u HDZ –u.

Mogli su se ugledati na Senj

Nastavak ispod oglasa

Za pohvaliti je kako možemo vidjeti iz medija izbor mladeži u Gradu Senju gdje je na demokratski način izabran predsjednik Mladeži formiranjem radnog predsjedništva i ostalih formalnosti koje se trebaju provesti na izbornoj skupštini. U Gospiću koji je postao kaljuža neki su izmanipulirali mlade ljude koji i ovako imaju sve veći odmak od politike, a nakon sramnog nedemokratskog izbora u  Mladeži HDZ – a , odmak mladih biti će i veći. Kada je instruirana mladež vidjela da nema većinu nisu dozvolili ni formiranje Radnog predsjedništva te većini mladeži HDZ –a nije preostalo ništa drugo već izaći iz dvorane ne želeći sudjelovati u najcrnjim danima HDZ –a.

Sramotan čin: Poziv za izbore objavljen nakon što je prošlo vrijeme za kandidaturu

Neki od izabranih dojavili su nam da je dokument kojim se trebalo pozvati mladež na izbore napisan 19.11. u 18.45 sati. Pogledajte tu sramotu. Objavljen je poziv sat vremena nakon što je istekao rok za prijavu kandidature. Posebnu ulogu u ovom mračnom scenariju ima Ivica Radošević koji nakon nekoliko poziva proteklih dana nije htio otkriti kada će biti izbori.  Da se dopustilo izbore mladež bi na demokratski način izabrala svog predsjednika, ali su Ivica Radošević, Nada Marjanović i Mario Stilinović odlučili da to ne treba dopustiti.

I fizički onemogućili kandidaturu

Iz povjerljivih izbora doznajemo da Mario Kustić nije sudjelovao u tom scenariju koji vrijeđa mlade HDZ-ovce. Mladež HDZ – a, njih   400 nije znalo da su uopće izbori i kako doznajemo najvjerojatnije će podnesti kaznenu prijavu protiv odgovornih među kojima je i povjerenik Ivan Petry koji je bio osoba zadužena za zakonsko provođenje izbora. Ukoliko dođe do kaznene prijave ovaj mladi i pošteni čovjek kojem su uvalili vrući krumpir, morati će odgovoriti zašto je nekima govorio i objašnjavao da nemaju pravo glasa iako Statut govori drugačije. Sramota je da se i fizički blokiralo ulaz u stranačke prostorije i onemogućavalo kandidaturu.

Kaznena prijava odgovornima

Morat će mladi HDZ-ovci i povjerenik Petry objasniti institucijama sve detalje ukoliko dođe do kaznene prijave. Postavlja se pitanje zašto je Ivica Radošević, ravnatelj škole koji bi se tom načinu trebao oštro suprotstaviti te Nada Marianović, Mario Stilinović i još neki dogovorili ovaj crni scenarij i omalovažili nekoliko stotina HDZ-ovaca. Postoje i materijalni dokazi prevare te će se nakon konzultacija sa odvjetnicima odlučiti o podnošenju kaznene prijave protiv nepoznatih osoba. Ivica Radošević je već naslutio moguću kaznenu prijavu te pere svoju odgovornosti, Nada Marijanović isto tako, te bi svu krivicu htjeli prebaciti na Ivana Petryja što im ne služi na čast. Pojedini svjedoci navode da  Marijan Kustić u ovome nije sudjelovao. Hoće li biti podnijeta kaznena prijava, saznati ćemo narednih dana.

V.I./L.O.