Već nekoliko dana Gospićem kolaju priče kako će Grad Gospić i gradske ustanove umjesto 1250 kuna božićnice isplatiti pola od tog iznosa čime se krše prava zaposlenih u Gradu i tim ustanovama. Karlo Starčević očigledno ne vodi grad financijski dobro, pa preko grbače radnika želi nadomjestiti tamo gdje mu fali novca. Ova odluka podliježe i tužbama pa se očekuje da će neki djelatnici sudski tražiti ono što ima po zakonu pripada.

Starčević proračunom i rebalansom namiče sredstva tamo gdje je on navodno kupio atraktivno zemljište

Jedna od priča je i da Karlo Starčević usmjerava određena sredstva za uređenje atraktivnih zemljišta na području Grada Gospića, da tu troši preko komunalnog poduzeća enormna sredstva, a pojavila se informacija da je upravo on kupio zemljište koje se nalazi uz tu lokaciju. Vrijeme će pokazati je li ovo istina.

Hoće li vijećnici podržati rezanje prava radnika te moguće nezakonite radnje?

Postoje opravdane sumnje na radnje koje su vrlo moguće suprotne zakonu, no o tome ćemo uskoro kada budemo imali više informacija.

Postavlja se pitanje želi li Karlo Starčević rebalansom pokriti svoj loš rad? Koliko je iz predloženog rebalansa vidljivo, spomenut ćemo samo jednu stavku, a to je ona za kićenje grada na kojoj  je predloženo dodatnih 90 tisuća kuna, odnosno sa 150 tisuća na 240 tisuća kuna, što je povećanje od 60 %, a upravo je prvi Starčević prozivao HDZ zbog ovih stavki. Ostaje za vidjeti hoće li vijećnici podržati takve zakonski upitne radnje, te hoće li sudjelovati u predstavi u kojoj Karlo Starčević zaposlenicima kroz smanjenje božićnice pokušava ukrasti Božić.

L.O.