Srbin u kombiju švercao 38 Pakistanaca, dvojica mladića uhvaćena u preprodaji droge

U protekla 24 sata (7./8. kolovoza 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznenih djela, četiri prometne nesreće, jedno narušavanje javnog reda i mira i četiri događaja na moru.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad:
– 50-godišnjim državljaninom Republike Srbije zbog osnove sumnje da je počinio kaznena djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i krivotvorenja isprava.
Osumnjičenog je policija zatekla u utorak, 7. kolovoza, u mjestu Bunić , Općina Udbina, kao vozača kombi vozila na kojem su se nalazile registracijske pločice slovenskih nacionalnih oznaka, dok je u tovarnom prostoru prevozio 38 državljana Pakistana, za koje je utvrđeno da su nezakonito prešli državnu granicu.
Kriminalističkim istraživanjem također je utvrđeno da je kombi vozilo njegovo vlasništvo i da je zbog izvršenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, na kombi vozilo stavio ne pripadajuće registracijske oznake.
Osumnjičeni 50-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. Pakistanski državljani procesuirani su sukladno Zakonu o strancima.

Nastavak ispod oglasa

– 20-godišnjim srpskim državljaninom i 30- godišnjakom s područja Dugog Sela, zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, od njih je jučer privremeno oduzet 21 paketić droge tipa „marihuana“ ukupne mase 101,19 grama, 12 paketića droge MDMA ukupne mase 12,08 grama, 3 paketića metadona ukupne mase 1,11 grama, koji su bili namijenjeni daljnjoj preprodaji.

Pored droge od njih su privremeno oduzete i tri digitalne vage, te novac.

Oni su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

L.O./PULS