Sretna nam 2012.!!!

    GOSPIĆ – Veselo, kako to dolikuje najluđoj noći u godini, žitelji ličke metropole ispratili su staru i dočekali novu 2012. godinu. Najveći broj građana najdulju je noć proveo u kućnom ozračju, uz malo obilnije obroke i poneku čašicu viška. Doček Nove godine bio je organiziran i u nekoliko kafića, ali je mnoštvo ljudi svih uzrasta i ovoga puta došlo na Trg Stjepana Radića gdje  u organizaciji Grada Gospića bio priređen doček Nove godine.
Na pozornicu su se najprije popeli mladi glazbenici iz jedine gospićke ( a trenutno i jedine ličke) heavy metal grupe. Iako postoje tek mjesec dana dečki iz grupe  „Agonicell“ žestoko su otprašili dio svojeg repertoara. Nakon njih u lakšem je ritmu nastavio trio „Tajno ime“. Grupa „Gloria“ opet se pokazala u najboljem svjetlu svirajući nove i stare pop-rock  numere. U Novu godinu Gospićane je uvela grupa „Likosy“. Koju minutu prije ponoći na pozornici im se pridružio gradonačelnik Grada Gospića Milan Kolić sa suradnicima i s pjenušcem svima uputio čestitke.
-Dragi sugrađani ponovno zajedno ispraćamo staru i dočekujemo Novu godinu. Ovaj je grad i sve njegove građane uvijek resio optimizam, čak i onda kada je bilo najteže. Zato vam i sada upućujem iskrene čestitke, sa željama da nas sve prati dobro zdravlje, obiteljska sreća i poslovni uspjesi. Ove godine nismo slučajno odabrali domaće grupe da bi nas zabavljale na dočeku 2012. godine. Ovaj je grad po tradiciji uvijek imao sjajne sportaše, političare, gospodarstvenike, humaniste, umjetnike pa smo se ovoga puta pouzdali i u naše glazbenike. Kao što smo čuli i vidjeli, nismo se prevarili. Vama osobno i vašim obiteljima, kao i svim građanima koji sada nisu ovdje sretna 2012. godina, kazao je nazdravljajući gradonačelnik Milan Kolić. Uslijedio je veličanstveni vatromet, ali to nije bio konac slavlja. U završnom dijelu večeri svirala je grupa „Starmali“. Njihova pjevačica Katarina još je jednom „natjerala“ sve nazočne da zajednički pjevaju refrene poznatih hrvatskih hitova. Pod zagrijanim šatorom je, osim glazbe, temperaturu podizala zakuska, kobasice i kuhano vino, kojima je Grad Gospić i ove godine počastio svoje građane. Mnoštvo se ove godine počelo razilaziti tek oko 2 sata iza ponoći.

M. S.

Nastavak ispod oglasa