Srušio se strop u Općini Brinje

1

-„ Hvala dragom Bogu da nikoga nije bilo u uredu pročelnika Bardiovskog kad se cjeli strop srušio u njegovom uredu. Ostali smo šokirani kad smo u četvrtak jutro došli na posao. Nismo mogli otvoriti vrata ureda, no kad smo ušli, imali smo što vidjeti“ – , još uvijek u vidnom stanju šoka priča načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić.

Oglas

Prizor je zaista šokantan, sav uredski materijal, računala, spisi, stolovi, stolice u su potpunosti  uništeni, ured izgleda na „ratnu ruševinu“. Po nekim procjenama strop u Općini Brinje urušio se preko noći sa srijede na četvrtak. Načelnik Fumić kaže da osim što su proživjeli svojevrstan šok, još uvijek su u strahu i sa nesigurnošću i bojazni ulaze u ostale općinske prostorije. Točno je da smo ustrašeni, dovoljno smo upozoreni, a u ovom trenutku smo vezanih ruku i neznamo zaista kako dalje. Kao privremenu mjeru poduzeli smo premještanje djela posla u zgradu Doma zdravlja, iako nam to stvara komplikacije u redovnom poslovanju, kaže načelnik Fumić.

načelnik Zlatko Fumić
načelnik Zlatko Fumić

Načelnik Fumić drži da je urušavanje stropa u Općini uzrokovano dotrajalosti  objekta, ali i zbog zadnjeg potresa od prije 15-estak dana što je dodatno utjecalo da se strop sruši. Po prvim procjenama da bi se šteta sanirala odnosno objekt obnovio potrebno je oko 500.000 kuna za što Općina nema novaca. Neznamo što učiniti, no zasigurno da ćemo se najprije obratiti Županiji, iako znamo da je i ona u financijskim poteškoćama, sve u svemu važno je da nije nitko nastradao, a zgrada će se obnoviti, način ćemo već pronaći, kazao je načelnik Fumić.

Dražen Prša