Starčević i Franić krenuli u službenu kampanju

Polaganjem vijenaca ispred Spomen obilježja žrtvama Domovinskog rata u Širokoj Kuli, nezavisni Karlo Starčević te HSLS-ov kandidat za župana, krenuli su službeno u kampanju za lokalne izbore.

Osim HDZ-a i SDP-a, za Gospić i županiju, jedina su treća opcija glasačima u izboru gradonačelnika i župana, što su obojica istaknula.

Nastavak ispod oglasa

koalcija2– Najveći zločin u Lici nad mještanima Široke Kule već 22 godine stoji u tami i jednoj od najvećih sramota hrvatske države, ali poglavito sramota lokalne uprave i samouprave koja se radi sitnih interesa oglušila na patnje ovoga naroda. Stoga početak izborne kampanje ove nezavisne liste koju nosi Karlo Starčević s ovoga svetoga i mučeničk4og mjesta je znak našeg pijeteta i naše obveze da ovaj narod od nas neće biti zaboravljen. Šaljemo poruku da ćemo razvijati grad Gospić ravnomjerno u svim njegovim prostorima i osigurati jednaku kvalitetu življenja kao u samome gradu, kazao je Starčević te zaključio:

– Smisao našeg djelovanja je zajedništvo u različitosti koje omogućuje kreativno stvaralaštvo bez partitokracije. Ova lista ne želi promjeniti ljude nego politiku koja se do sada u Gospiću pokazala neučinkovitom.

Ante Franić, kandidat za župana HSLS-a koji u te izbore ulazi samostalno, kazao je kako će kampanja biti usmjerena isključivo na gospodarske teme i ciljeve.

– Naša pozicija u kojoj se sada nalazimo je da je formiranje trećeg puta za Grad Gospić, ali i za ličko-senjsku župniju uspjela te planiramo nastaviti s tim planom izgradnje trećeg puta i nakon izbora jer mi i dalje smatramo da je bipolarizacija političke scene u županiji pogubna i da ne nudi gospodarski razvoj i budućnost ovome kraju. Nismo htjeli ulaziti u trgovačke koalicije ni s HDZ-om ni s ikim drugim nego smo odlučili sami izaći na izbore za župana, kazao je Franić.

koalcija3Dodao je kako žele razviti Liku.
– Vidimo da se područje Plitvica kao nacionalnog parka sve više naslanja na Karlovac, Park prirode Velebit s Novaljom sve više se okreće prema dalmatinskim županijama, a prostor Gacke doline i Senja se naslanja prema Rijeci. Dakle, osnova naše politike je da ličko-senjska županija u budućoj regionalizaciji mora krenuti kao regija i to je jedino prihvatljivo za opstanak života na ovim područjima, u protivnom će se dogoditi i ovako slaba napučenost naše županije, da ćemo temeljem te slabe napučenosti biti slijepo crijevo svim budućim regijama, zaključio je Franić.

 

 

I.V.P.