Starčević optužio gradsku vlast za revanšizam

Ilustracija
Gradsko vijeće
Gradsko vijeće

GOSPIĆ – Aktualni sat treće sjednice Gradskog vijeća Grada Gospića obilježila su brojna pitanja oporbe, ali i neodgovorno ponašanje nekih vijećnika zbog nepridržavanja pravilnika i poslovnika. Tako je nezavisni vijećnik Karlo Starčević aktualnu vlast obasuo s desetak pitanja odjednom, ali i optužio gradonačelnika Petra Krmpotića za revanšizam. Starčevića je zanimalo što je nova vlast napravila u prvih sto dana mandata, zašto se zatvaraju uredi pošte u Ličkom Osiku i Pazarištima te što je s novim radnim mjestima? Iako podržava nova radna mjesta, mjesto domara u OŠ Klanac vidi kao politički revanš prema predsjedniku GV Petru Radoševiću te isto smatra nepotrebnim troškom.

Na brojne optužbe na račun vlasti Starčeviću je odgovorio gradonačelnik Krmpotić.

Nastavak ispod oglasa

 – Ponosan sam na ono što je učinjeno u prvih sto dana mandata. Prešao sam i preko kampanje i preko vaših uvreda radi bolje budućnosti. Pronađite jednu osobu kojoj sam se revanširao, kazao je Krmpotić te dodao kako bi takve stvari, da je osvojio vlast, radio upravo Starčević. Vezano uz ukidanje institucija za koje je nadležna državna vlast Krmpotić je kazao kako za ta pitanja treba pitati vijećnike SDP-a i HNS-a jer državna vlast zanemaruje Županiju i Grad Gospić. Vezano uz ukidanje poštanskih ureda Krmpotić je kazao kako neće pristajati na razne ucjene te kako je pošta u prethodnom razdoblju bila sufinancirana.

– Kao gradonačelnik izrazio sam želju da u prijelaznom razdoblju Grad pomogne Hrvatskoj pošti u vidu da se plate režije za naredno razdoblje.Takav je bio dogovor. Nakon toga direktor je napravio neku smiješnu bilancu i s minusom od  160 tisuća kuna i ukoliko ne platimo taj minus, oni će zatvoriti poslovnicu. Postoji pravilnik o  državnim potporama trgovačkim društvima. Nema plaćanja minusa po bilanci za prethodnu godinu pa makar poštu zatvorili sutra. Spreman sam u Lički Osik uložiti pet puta više sredstava, ali ne dam da nas se ucjenjuje, kazao je Krmpotić.

SDP-ov Maras požalio se na nepotpune odgovore na pitanja koja je postavio na II. sjednici GV te zaprijetio sankcijama ukoliko isto pitanje postavi putem Ministarstva uprave. Osim toga Maras je predložio da predstavnici gradskih firmi, točnije Usluge, trebaju biti češće nazočni na Gradskom vijeću kako bi govorili o problemima i temama koje muče građane. Marasa je zanimalo koliko često se voda testira te u kojoj mjeri se dozira klor.

Na pitanja mu je odgovorio gradonačelnik Krmpotić koji je naveo kako je u konzultacijama s nadležnim institucijama njegovo pitanje tretirano kao pitanje vijećnika, a ne kao pitanje koje je postavljeno sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama. Krmpotić je kazao kako nema nikakvih tajni te da su Marasova upozorenja o mogućim sankcijama netočna jer je sve u skladu sa zakonom. Krmpotić je najavio i to da će do kraja godine poduzeće Usluga u dogovoru s Općinom Perušić biti razdvojeno na dva poduzeća.

 

L.O.