Starčević pozvao HDZ da za predsjednika Gradskog vijeća podrže „nestranačkog“ kandidata!

13

Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević održao je danas press konferenciju na temu stanja financija u Gradu. Starčević je istaknuo kako je zateknuto stanje puno gore nego što je očekivao. Od HDZ-a je zatražio da za predsjednika Gradskog vijeća podrže nestranačkog kandidata Nezavisne liste mladih Gospić. Ono što bode u oči je Starčevićevo isticanje Nezavisne liste mladih kao nestranački opredijeljenih ljudi, u zadnje vrijeme u Gospiću poznatijih i kao „Karlova mladež“. Upravo su neki od članova te liste čuvali Starčevićeve kutije na dan izbora, te bili nezaobilazan prizor na gotovo svakoj slici iz Starčevićeva stožera na dan pobjede, stoga ne čudi da njihova člana predlaže za predsjednika Gradskog vijeća.

-Financijsko stanje grada je katastrofalno. U ovom trenutku dug grada je gotovo 10 milijuna kuna. Prošla vlast je ugrozila krvotok Grada, funkcioniranje ustanova i poduzeća kao i potrebni standard komunalnih usluga te predškolskog i osnovnoškolskog odgoja, kulture i športa, kazao je Starčević te vizionarski upozorio kako će Grad izgubiti spor sa Hrvatskim autocestama i isplatiti odštetu za isti.

Oglas

Na novinarski upit o smanjenju broja zaposlenika Starčević je istaknuo kako je Grad u teškoj situaciji, ali da postoji mogućnost prebacivanja zaposlenika na neka druga radna mjesta.

– Vidjet ćemo tko nam je potreban, a tko nije. Predložit ćemo i  rebalans proračuna, ukoliko bude opstruiran, spremni smo za nove izbore, zaključio je Starčević.

L.O.